To Business Club Thessaloniki «ιδρύθηκε» από τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με έντονες επιχειρηματικές ανησυχίες και σκοπό έχει να δικτυώσει κι άλλους φοιτητές με το επιχειρείν.

Ο Γιώργος Κουρουκλίδης, ο Γιώργος Ημιονίδης, ο Δημήτρης Σκούφας και η Αναστασία Γιάννου, τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι ο πυρήνας του Business Club Thessaloniki, με τον πρώτο να αποτελεί πρωταρχικό ιδρυτή του Club. Κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων αυτών νέων αποτελεί η διάθεση για συνεχή εξέλιξη και το ενδιαφέρον τους προς το επιχειρείν, στοιχεία που φέρνουν σε απόλυτη ταύτιση τους στόχους των τεσσάρων παιδιών και βοηθούν σημαντικά την εξέλιξη του club.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή 

Το Business Club είναι μία ομάδα φοιτητών που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου νέων με κοινό όραμα και στόχους στον επιχειρηματικό κόσμο. Μέσω συνεδριάσεων με επιχειρηματίες και εξειδικευμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους κλάδους αλλά και με την διεξαγωγή επισκέψεων σε επιχειρήσεις, επιτυγχάνεται ουσιαστική επαφή μεταξύ των μελών του Club και του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Γιώργος Κουρουκλίδης μιλώντας στο biscotto.gr εξήγησε ότι «η ιδέα του Business Club Thessaloniki προέκυψε λόγω της έλλειψης παρόμοιων πρωτοβουλιών στην πόλη μας. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο φοιτητών που να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και ιδιοσυγκρασία. Έτσι δημιουργήσαμε το Club και αναπτύξαμε μια κοινότητα νέων ανθρώπων με κύριο γνώμονα το ενδιαφέρον τους προς το επιχειρείν».

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης ανάφερε πως «το Club μας έχει ως βασικό στόχο την επαγγελματική ωρίμανση των μελών του και γι’ αυτό διοργανώνει ποικίλες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται συζητήσεις με καταξιωμένους επιχειρηματίες, επισκέψεις σε εγκαταστάσεις και εργασιακά περιβάλλοντα. Επιπλέον, διοργανώνονται εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την κοινωνική συνεισφορά και την ευαισθητοποίηση».

Πώς να μπεις στο Business Club Thessaloniki 

Το άτομο που επιθυμεί να γίνει μέλος της ομάδα του Business Club Thessaloniki χρειάζεται να επικοινωνήσει με κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα μέλη ή μέσω των Social Media. «Μετά τη συνομιλία αυτή κανονίζεται μια συνάντηση με το άτομο που επιθυμεί να γίνει μέλος, για να συζητηθεί το τι μπορεί να του προσφέρει το Club και αντίστοιχα το τι έχει αυτός να προσφέρει στο Club. Επειδή ο πυρήνας της ομάδας μας αποτελείται μόνο από άτομα ενεργά, σε καθημερινή βάση, εάν κάποιος επιθυμεί να γίνει μέλος αλλά δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί ενεργά με την οργάνωση των δράσεων μας μπορεί να αποτελέσει μέρος του εξωτερικού πυρήνα που διατηρούμε και απλώς να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε», λέει στο biscotto.gr ο Γιώργος Κουρουκλίδης.

«Στόχος του Business Club Thessaloniki είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα πάνω στο επιχειρείν, με απώτερο σκοπό τη δικτύωση τους και την προσωπική τους επαγγελματική εξέλιξη», πρόσθεσε.

Για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το κομμάτι της δικτύωσης στην αναγνωρισιμότητα του Business Club είπε ότι «παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγνωρισιμότητα του Business Club καθώς δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να συνδέονται με καταξιωμένους επαγγελματίες και να αναπτύσσουν τις σχέσεις τους στο χώρο των επιχειρήσεων. Η δικτύωση επίσης παρέχει πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών, μεντόρων και συνεργατών, που μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».

Δράση Μέλισσα – Φιλανθρωπικό bazaar στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 

Το μέλη του Business Club Thessaloniki πέρα από το ενδιαφέρον τους προς την επιχειρηματικότητα, ενδιαφέρονται ενεργά και για τα προβλήματα της κοινωνίας, διοργανώνοντας εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Μια τέτοια ενέργεια θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 27 & 28 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με το club να διοργανώνει φιλανθρωπικό bazaar προκειμένου να μαζευτούν τρόφιμα και χρήματα για το ορφανοτροφείο Μέλισσα.

Το bazaar θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ της σχολής από 10.00-18.00 και τις δύο ημέρες. «Σκοπός μας μέσα από αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση, αποτελεί η ενίσχυση μιας «στέγης» που για περισσότερο από 100 χρόνια φροντίζει παιδιά και βρίσκεται δίπλα τους όταν αυτά το έχουν ανάγκη» είπε καταλήγοντας ο Γιώργος Κουρουκλίδης.

Business Club Thessaloniki | Πολυμέσα 

Facebook: Business Club Thessaloniki
Instagram: business_club_thessaloniki
LinkedIn: Business Club Thessaloniki