Το Σάββατο 29.04 το Adventure Experience δοκιμάζει τις ικανότητες του σε κάτι καινούριο. Το rafting, αναμφίβολα, είναι μια δραστηριότητα που ανεβάζει την αδρεναλίνη και σε μαγεύει βλέποντας το φυσικό τοπίο του φαραγγιού με την πλούσια ιστορία. Το βράδυ, όμως, γίνεται ακόμα καλύτερο καθώς το φως το ήλιου αντικαθίσταται από αυτό του φεγγαριού και των αστεριών και ο Αγγίτης ποταμός αποκτά ακόμα ένα ενδιαφέρον.

Πληροφορίες

Αφού, φτάσουμε στη βάση των έμπειρων οδηγών μας της River Monsters Outdoor Actvities κοντά στη Νέα Μπάφρα Σερρών και ξεκουραστούμε από το μικρό αυτό ταξίδι θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία της προετοιμασίας, λαμβάνοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό
Ακολουθεί μία πορεία δύο-δυόμιση ωρών κατά την οποία κινούμαστε στο φαράγγι, ανάμεσα σε κάθετους βράχους ύψους 70-100 μέτρων, σε στενά περάσματα και νερά που φωτίζονται από το φεγγάρι και τα αστέρια. Η αποκορύφωση της κατάβασης είναι στα δύο περάσματα του ποταμού, 3ου βαθμού δυσκολίας. Εκεί, τα κύματα είναι λίγο πιο ορμητικά και τα επίπεδα της αδρεναλίνης στο σώμα αυξάνονται.
Κάπως, έτσι θα φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής από όπου θα γυρίσουμε και πάλι στη βάση. Η συνέχεια έπεται μοναδική, καθώς υπάρχει το καθιερωμένο ψήσιμο μετά από μια ωραία κατάβαση και διαμονή στη βάση για όποιον το επιθυμεί.
Φυσικά, δεν θα λείπει από την παρέα μας το τηλεσκόπιο, το οποίο θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε από κοντά πλανήτες και αστερισμούς, ακούγοντας παράλληλα την ιστορία τους και μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες!
Ο ποταμός Αγγίτης διαθέτει ένα μοναδικό για τα δεδομένα των ελληνικών ποταμών δώρο, ένα κρυφό σπήλαιο το οποίο θα εξερευνήσουμε με τις βάρκες, και το οποίο σύμφωνα με τη μυθολογία αποτελεί μια από τις πύλες του Άδη.
Περιληπτικό Πρόγραμμα:
19:00 Συνάντηση στο σημείο που αναφέρεται παρακάτω
21:00 Έναρξη κατάβασης
23:30 Λήξη δραστηριότητας
Μετά ακολουθούν το ψήσιμο και η αστροπαρατήρηση
Σημείο συνάντησης: https://goo.gl/maps/QL8iTCoPxmSVKiRbA
Κόστος συμμετοχής:
70 € με ιδιωτική μετακίνηση (αν δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνήστε μαζί μας)
Περισσότερες πληροφορίες: Facebook event
Δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής στην παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/VioRVQs5k32UnsVH7
Για περισσότερες πληροφορίες:
[email protected]
6930482050 (Παναγιώτης)
6978988728 (Μιχαήλ)
#SPRING IN THE CITY_ Ταξίδι