Κάποτε ήταν… χωματερή. Τώρα, 20 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορείς να βρεθείς στην τεχνητή λίμνη του Ωραιοκάστρου!

Στο Ωραιόκαστρο λοιπόν, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε μια λίμνη διπλή, με δύο λεκάνες, που «ανακαλύφθηκε» σ’ αυτές τις μέρες της καραντίνας. Η λίμνη έχει ονοματεπώνυμο, «Παναγιώτης Ισχνόπουλος», φόρος τιμής στον πρώην αντιδήμαρχο του δήμου που την ονειρεύτηκε και την έκανε πραγματικότητα!

Δημιουργήθηκε χώρος πρασίνου γύρω της, γέμισε με ψάρια, νεροχελώνες, πάπιες και χήνες και σήμερα, αποτελεί μια όαση σε απόσταση αναπνοής από την βουή της πόλης.

Ακολουθεί το βίντεο του Θανάση Ταβλαράκη για την τεχνητή λίμνη Ωραιοκάστρου:

Ο Θανάσης Ταβλαράκης αναφέρει: «Η λίμνη του Ωραιοκάστρου είναι μια τεχνητή λίμνη που φτιάχτηκε απο το 1999 μέχρι το 2000 στη θέση της παλιάς χωματερής της περιοχής και έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί ένα πανέμορφο πάρκο αναψυχής. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης του Ωραιοκάστρου πίσω από το συγκρότημα κτιρίων του ΟΑΕΔ, δίπλα στο πάρκο Καλόγερος και λίγο χαμηλότερα υψομετρικά από αυτό. Η λίμνη αποτελείται από δύο λεκάνες μία μικρότερη και μία μεγαλύτερη. Ο δρόμος που οδηγεί από το Ωραιόκαστρο στη λίμνη καταλήγει σε ένα όμορφα διαμορφωμένο πλάτωμα με δένδρα και παγκάκια μπροστά στην μεγάλη λεκάνη της λίμνης. Στα δεξιά της λεκάνης αυτής υπάρχει δρόμος μέσα από τις λεύκες που οδηγεί στην μικρή λεκάνη όχι αρκετά βατός όμως μέχρι το τέλος. Ετσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η μικρή λεκάνη της λίμνης δεν είναι εύκολα επισκέψιμη. Γύρω από την λίμνη υπάρχουν μεγάλα δένδρα, λεύκες κατά μήκος της δεξιάς όχθης, πλατάνια και πευκοειδή κατά μήκος της αριστερής όχθης, λιγούστρες που σχηματίζουν φυσικό φράχτη μπροστά στο πλάτωμα που έχει ειδικά διαμορφωθεί για τους επισκέπτες και όμορφες ακακίες στο χώρο που διαμορφώθηκε ώστε να είναι η λίμνη επισκέψιμη. Ακόμη καλάμια και υδρόβια φυτά σιγά σιγά εμφανίστηκαν μέσα στη λίμνη