Στη Θεσσαλονίκη, την ιστορία και της ομορφιές της «ταξιδεύει» τους αναγνώστες της η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph». Στο δημοσίευμά της, που συνοδεύεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες της Ροτόντας, γίνεται εκτενής αναφορά στη ζωή της πόλης, την νεανική της ενέργεια, αλλά και τις γεύσεις, που βρίσκονται πίσω από τον τίτλο της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας που της απένειμε η Unesco.

«Γιατί πρέπει να προσπεράσεις την Αθήνα για την πιο συναρπαστική πόλη της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του άρθρου της Βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph» που διαφημίζει τη Θεσσαλονίκη και αναφέρεται στην ιστορία της πόλης.

Στο άρθρο που υπογράφει η Elise Morton γίνεται αναφορά στην νεανική ενέργεια της πόλης, που οφείλεται και στον φοιτητικό πληθυσμό της, αλλά και τις γεύσεις που βρίσκονται πίσω από τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας που της απένειμε η Unesco. Με τους τουρίστες ακόμα και από την Αυστραλία, να επιβεβαιώνουν τις γαστρονομικές απολαύσεις που μπορεί κανείς να απολαύσει στη Θεσσαλονίκη.

Το δημοσίευμα κάνει εκτενές ρεπορτάζ αφορά στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, στα μνημεία και στις ιστορικές εκκλησίες με τους ξεναγούς να επιβεβαιώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών να δουν και να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες, με τους εργαζόμενους στον τουρισμό να κάνουν λόγο για «διαβασμένους» τουρίστες.

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία της Θεσσαλονίκης σε μεγάλες οθόνες του Λονδίνου, στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Οργανισμού Τουρισμού στο National Geographic Food.