Σε δοκιμαστική λειτουργία έθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης τα σιντριβάνια δίπλα από τις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία. Η επισκευή των σιντριβανιών εντάσσεται, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «στο πλαίσιο του μεγάλου έργου συντήρησης της νέας παραλίας, που, έχοντας αποτελέσει προσωπική δέσμευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Επί σειρά ετών τα σιντριβάνια στη νέα παραλία βρίσκονταν εκτός λειτουργίας, τονίζει ο δήμος και προσθέτει πως η προσπάθεια αποκατάστασης ξεκίνησε από τα σιντριβάνια στην περιοχή όπου βρίσκονται οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με τα σιντριβάνια μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στόχος της Διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, να αποδώσει τη νέα παραλία στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης με αναβαθμισμένη εικόνα. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εργολαβία για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου, η πρώτη που υλοποιείται μετά την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου της ανάπλασής του, επισημαίνει ο δήμος και υπενθυμίζει ότι το πρώτο τμήμα της νέας παραλίας παραδόθηκε το 2008 και το δεύτερο το 2013.

Τα έργα συντήρησης στη νέα παραλία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επισκευές και βαφές στο ξύλινο ντεκ, αποκατάσταση και αναβάθμιση του φωτισμού, εργασίες αναβάθμισης του πρασίνου αλλά και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει από φθορές και βανδαλισμούς, καταλήγει η ενημέρωση του δήμου.

Δείτε φωτογραφίες: