Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της νέας χολιγουντιανής ταινίας, «Τhe Bricklayer» με πρωταγωνιστές τους Άαρον Έκχαρτ και Νίνα Ντόμπρεβ.

Οι υπεύθυνοι της παραγωγής βρίσκονται ήδη στην πόλη και έκαναν ελέγχους στα σημεία που θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα του κατασκοπευτικού θρίλερ. Χθες περίπου 30 άτομα της χουλιγουντιανής παραγωγής βρέθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το οποίο, σύμφωνα με τις ανάγκες της ταινίας, θα μετατραπεί σε στρατηγείο της CIA.

Κατά την παραμονή τους στο δημαρχιακό μέγαρο έλεγξαν τους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και τα σημεία που θα στηθούν τα συνεργεία για τα γυρίσματα. Στο επίκεντρο βρέθηκε το φουαγιέ του δημαρχείου, το οποίο έλεγχαν από τον τρίτο όροφο του δημαρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα της παραγωγής, που έμειναν στο δημαρχείο περίπου όλο το πρωινό, συζήτησαν τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στον χώρο.

Το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη είχαν συναντηθεί με τον παραγωγο Rob Van Norden και τον σκηνοθετη Renny Harlin.

Τα γυρίσματα της εντυπωσιακής ταινίας δράσης, προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαΐου. Μεταξύ των περιοχών που θα γυριστεί η ταινία «Τhe Bricklayer» είναι, εκτός από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, χώροι του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, των έργων για την κατασκευή του Μετρό, των Τειχών της Άνω Πόλης, της Αριστοτέλους, της Πλατείας Εμπορίου, το Καπάνι, η Ίωνος Δραγούμη, άλλες περιοχές δήμων εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος όπως και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο, με κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Εν τω μεταξύ, η χολιγουντιανή παραγωγή αναζητεί για την ταινία 3.000 βοηθητικούς ηθοποιούς – κομπάρσους. Το Film Office καλεί όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στα γυρίσματα της ταινίας να δηλώσει συμμετοχή στη σχετική φόρμα.

Το «The Bricklayer» είναι η τρίτη ταινία της Millennium Media και των Nu Boyana Film Studios Hellenic,  που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγους μήνες μετά τις παραγωγές «The Enforcer» («Barracuda») και «The Expendables 4», με την πλοκή για πρώτη φορά να εξελίσσεται στον φυσικό χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: voria.gr