Κοινωνικό οδοντιατρείο που απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες λειτουργεί εδώ και περίπου έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη των ΜΚΟ German Doctors e.V. και ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια των German Doctors Άννυ Μιχαηλίδου, η οργάνωση χρηματοδοτεί τη συντήρηση του εξοπλισμού, την αγορά των αναλωσίμων και τις μισθοδοσίες των εργαζομένων στο πλαίσιο του ιατρικού προγράμματός της, που υλοποιεί στη χώρα μας.

«Ειδικά για το οδοντιατρείο, η χρηματοδότηση της λειτουργίας του είναι εξασφαλισμένη μέχρι τον Απρίλιο του 2024 με δυνατότητα ανανέωσης», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.

Το οδοντιατρείο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λειτουργεί στον 3ο όροφο επί της οδού Παπαρηγοπούλου 7 (περιοχή Βαρδάρη), καθημερινά από τις 10:00 έως τις 15:00 κατόπιν ραντεβού είτε στο τηλέφωνο 2310523166 είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση [email protected].Απευθύνεται σε ανασφάλιστους, πρόσφυγες και δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κατοίκους ή δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ενισχύει τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ, με την οποία έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας και με την υποστήριξη της οργάνωσης German Doctors.