Ακόμα ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, το Azamara Onward, σημαίας Μάλτας, έδεσε εχθές το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μία χρονιά που οι κρουαζιέρες έχουν την τιμητική τους στην πόλη.

Το πλοίο έφτασε λίγο πριν τις 9 και οι τουρίστες ξεκίνησαν ενθουσιασμένοι την εξερεύνηση της πόλης είτε επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο όπου με τους ξεναγούς θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης είτε να φθάσουν στη Βεργίνα.

Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από το Κουσάντασι της Τουρκίας και εκεί και τα καταλήξει μία εβδομάδα μετά τον απόπλου τους. Προηγούμενος σταθμός ήταν η Καβάλα ενώ επόμενος ο Βόλος. Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες με καθημερινές στάσεις σε πόλεις και νησιά. Έχει ήδη επισκεφτεί την κοσμοπολίτικη Μύκονο αλλά και την ειδυλλιακή Σαντορίνη. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει χθες το βράδυ στις 22:00.

Οι 225 τουρίστες, που στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι Αμερικανοί και Άγγλοι, κυρίως ηλικιωμένοι αλλά και οικογένειες με παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εξορμήσεις για το διάστημα που θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη. Η μία επιλογή αφορά ένα city tour όπου οι τουρίστες θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του Λευκού Πύργου, να ανέβουν στα Κάστρα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, να γνωρίσουν τα νεοκλασικά της Βασιλίσσης Όλγας, να πιουν καφέ στο Φιλίππειο και να κάνουν βόλτα στην πόλη. Η άλλη επιλογή δίνει την ευκαιρία στους τουρίστες να γνωρίσουν τα μουσεία της Θεσσαλονίκης, με ξεναγήσεις μεταξύ άλλων στο Αρχαιολογικό Μουσείο,  ενώ όσοι επιλέξουν την τρίτη επιλογή θα γνωρίσουν από κοντά τη Βεργίνα και τους βασιλικούς τάφους των Αιγών.

Το σημαντικό με το Azamara Onward είναι πως έχει θέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως σημείο τροφοδοσίας για τα απαραίτητα τρόφιμα, ή και για ανταλλακτικά για μηχανήματα ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, δίνοντας μία παραπάνω ώθηση στην τοπική οικονομία.

Το πλοίο θα επισκεφτεί ξανά τη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου.