Ένα ακόμη biscotto workshop θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στο biscotto community στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos με θέμα τις δεξιότητες στον κλάδο του τουρισμού.

Το Remicro LOCAL Project έρχεται στο biscotto και «αφιερώνει» την τελευταία εκδήλωση δικτύωσης του έργου στην ανάπτυξη δεξιοτήτων με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων!
Το έργο με τίτλο “RE-thinking MICROcredit as a tool to support SMEs and boost LOCAL economies” και ακρωνύμιο REMICRO LOCAL υλοποιείται από το ΚΕΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020».
Ο γενικός στόχος του έργου είναι η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις συγκεκριμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και των νέων σύγχρονων τάσεων, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: α) Συνεδρίες Coaching (εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη), β) Δράσεις επιχειρηματικής κατάρτισης, γ) Δράσεις υποστήριξης επιχειρήσεων (π.χ. εκδηλώσεις δικτύωσης, B2B συναντήσεις, πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης κ.α.), δ) Εργαλεία υποστήριξης επιχειρήσεων.
Έχοντας διανύσει περισσότερο από 12 μήνες από την έναρξη υλοποίησής του και με βάση τον αντίκτυπο στους ωφελούμενους του έργου, ο κλάδος του τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εργαζομένων, νέων, εν δυνάμει και υφιστάμενων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία.
Στη συγκεκριμένη παρουσίαση, τρεις καταξιωμένες γυναίκες, επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, θα μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες και βιώματα από την καριέρα τους, η κάθε μία από την δική της οπτική πλευρά, της επιχειρηματία, της εργαζόμενης, της εκπροσώπου τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που είναι άμεσα συνυφασμένος με την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία και επαφή. Κάτι που τα τελευταία χρόνια κατέστη μη εφικτό. Ο τουρισμός αν και ιδιαίτερα ευάλωτος σε συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικός καθώς επίσης ότι έχει μία εξαιρετική ικανότητα να ανακάμπτει γρήγορα. Δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι η στιγμή της ανάκαμψής του, ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι μετά τον κορωνοϊό εποχή, ο τουριστικός κλάδος, όπως κι άλλοι οικονομικοί τομείς, θα κληθούν να ανταποκριθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο και με πολλές προκλήσεις. Ποιες είναι όμως αυτές οι δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν ή να αποκτήσουν #reskilling τα στελέχη των τουριστικών επιχειρήσεων για να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες; Απαντήσεις θα μας δώσουν οι φιλοξενούμενες ομιλήτριες:
κ.κ.: Κωνσταντίνα Μαμαδά, Managing Director, Porto Palace Hotel ,
Ιωάννα Μυταυτσή, Πρόεδρος Συλλόγου ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» ΑΠΘ, Υπ. Διδάκτωρ στο πεδίο του τουρισμού
Μελίνα Ραμπίδου, Msc in Tourism & Local Development, Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Κατάρτισης
Τη συζήτηση συντονίζει η κα. Χριστίνα Μαυρομάτη, Communication & Events Manager
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να λάβετε επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα από το biscotto.gr στον τηλεφωνικό αριθμό που θα δηλώσετε. -Εάν δεν προσέλθετε μέχρι τις 20:15 και υπάρχει πληρότητα χώρου, η θέση θα δίνεται κατά προτεραιότητα σε παρευρισκόμενους.
-Ενημερώστε μας έγκαιρα για τυχόν ακύρωση της συμμετοχής σας τηλεφωνικά στο 2310253878. -Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την επιβεβαίωση των κρατήσεων.
-Απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς επιβεβαίωση κράτησης μέσω τηλεφωνήματος ΔΕΝ σας εξασφαλίζει θέση, εκτός και αν προκύψουν κενά την ημέρα και ώρα προσέλευσης.
Στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση και συνεργασία σας.

Ιnfo
biscotto community (Mediterranean Cosmos)
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
*Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event:
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean CosmosΜπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

Remicro LOCAL Workshop: Τουριστική Βιομηχανία & Δεξιότητες: Γυναικεία υπόθεση;: Φόρμα Συμμετοχής


Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αριθμός Ατόμων*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.