Διανύουμε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο ιστορικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, οικονομικά και ίσως προσωπικά ή οικογενειακά. Η όποια κρίση, μικρή ή μεγάλη βιώνει ο καθένας, μπορεί να «γράψει μέσα μας», αφήνοντας σημάδια και επιδρώντας στην ψυχική μας υγεία σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Για τον λόγο αυτόν η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο εφόδιο στην ενίσχυση και τη θωράκιση της υγείας μας. Συγκεκριμένα, στις ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ελεύθερη έκφραση των όποιων προβληματισμών και αναγκών των θεραπευόμενων, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Οι θεραπευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναστοχαστούν σχετικά με όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, να επεξεργαστούν και να επανανοηματοδοτήσουν τα βιώματά τους, καθώς και να έρθουν σε επαφή με νέες οπτικές και δυνατότητες.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να ζούμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας, καθώς και το νόημα που δίνουμε σε όλα αυτά. Και αυτό είναι σημαντικό, καθώς, τελικά, ο μεγαλύτερος πλούτος είναι η υγεία της ψυχής και του σώματος.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Γκουράνη

Η Κατερίνα Γκουράνη είναι ψυχολόγος και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία Υγείας στο University College London της Μ. Βρετανίας. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής κλινικής πρακτικής συνεργάστηκε με το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης του Royal Brompton and Harefield NHS Foundation Trust, το οποίο παρείχε ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος καθώς και σε άτομα με κυστική ίνωση. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στην ψυχική υγεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από το 2018 εκπαιδεύεται στη συστημική – οικογενειακή ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας.

Από το 2017 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούνται ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επιπλέον, πραγματοποιούνται συνεδρίες μέσω διαδικτύου σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσκολία μετακίνησης λόγω υγείας ή διαμονής σε απομακρυσμένη περιοχή.

Από το 2019 συνεργάζεται με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «Η ΛΑΜΨΗ», υποστηρίζοντας τα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδοογκολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, συνεργάζεται με τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, στηρίζοντας τα άτομα και τις οικογένειες να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν με τη νόσο.

Ακόμα, έχει κλινική εμπειρία στην αξιολόγηση και υποστήριξη ατόμων με αναπτυξιακές και συναισθηματικές δυσκολίες. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον τομέα της ειδικής αγωγής, βοηθώντας τα παιδιά και τις οικογένειές τους στη διαχείριση των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών τους.

Συνεργάζεται, επιπλέον, συστηματικά με ιατρικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, διεξάγοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, ενώ σε ερευνητικό επίπεδο ασχολείται με τον ρόλο της υποστήριξης σε άτομα με χρόνιες ασθένειες, έχοντας συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει

Στο ιδιωτικό της γραφείο πραγματοποιούνται ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, αλλά και συνεδρίες ζευγαριών. Επιπλέον, πραγματοποιούνται συνεδρίες μέσω διαδικτύου σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσκολία μετακίνησης λόγω υγείας ή διαμονής σε απομακρυσμένη περιοχή.

Ακολουθήστε την στα Social Media και επισκεφτείτε το site της για περισσότερες πληροφορίες

Στο site της μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και στοιχεία για επικοινωνία. Επιπλέον, μπορείτε να ενημερώνεστε για περισσότερα νέα και θέματα ψυχολογίας τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά από τις σελίδες της στο Facebook και στο Instagram.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 163