Ο Damien Chazelle, ο φημισμένος σκηνοθέτης πίσω από το «Whiplash» και το «La La Land», κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε αποκλειστικά σε κάθετη οθόνη με ένα iPhone.

Η ταινία ονομάζεται «The Stunt Double» και πρωταγωνιστής της είναι ο Tom McComas, ένας επαγγελματίας κασκαντέρ που έχει συμμετάσχει σε ταινίες και σειρές, όπως «Ο Σκοτεινός Ιππότης» και το «Euphoria».

Η ταινία ξεκινά με τον κασκαντέρ να παίζει σε κάποια ταινία δράσης όπου πέφτει από ένα ψηλό κτίριο. Όταν το αλεξίπτωτο του χαλάσει, ο McComas κλείνει τα μάτια του και θυμάται τις διάφορες ταινίες στις οποίες έχει δουλέψει ως κασκαντέρ. Έτσι, εμείς βλέπουμε να εκτελεί τους διαφορετικούς χαρακτήρες που έχει εκτελέσει σε κάθε ταινία ή σειρά που έχει συμμετάσχει στη καριέρα του.

Η ταινία 9 λεπτών γυρίστηκε με iPhone 11 Pro, σε κάθετη οθόνη και ανέβηκε στο διαδίκτυο από την Apple, την εταιρεία που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα κινητά.

Η λήψη ταινιών στο Χόλιγουντ, αρχίζει και γίνεται πιο συστηματική, για να αναδειχθούν οι λειτουργίες και δυνατότητες που προσφέρουν στο κόσμο, τα σύγχρονα smartphones. Οι πιο πρόσφατες ταινίες που γυρίστηκαν με iPhone, είναι το «Unsane» του Steven Soderbergh και το «High Flying Bird».

Δείτε online και εντελώς δωρεάν τη ταινία, εδώ:

Πηγή: monopoli.gr