Όταν υπάρχει η ιδέα και το μεράκι για δημιουργία, τότε το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Καλαμαριάς, Ιωάννης Πενόπουλος βρήκε μία εγκαταλελειμμένη βάρκα που είχε ξεβράσει το κύμα. Τότε γεννήθηκε η ιδέα! Το άδειο κουφάρι, έπρεπε να πάρει και πάλι «ζωή»!

«Την ανακατασκεύασε και την τοποθέτησε στην Golden Bay. Εκεί γεννήθηκε η δεύτερη ιδέα! Να γίνει μία βιβλιοθήκη χρήσιμη για τους επισκέπτες. «Πολλοί επισκέπτες έρχονται μόνοι τους στην πλαζ Αρετσούς για να απολαύσουν το απέραντο γαλάζιο. Θεώρησα ότι η συντροφιά ενός βιβλίου θα ήταν ιδανική σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Πενόπουλος.

Η πρόταση συζητήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα και σχολίασε πως θα ήταν «μία πολύ καλή ευκαιρία να παρασύρουμε ακόμη και τα μικρά παιδιά στο ταξίδι της γνώσης, μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές».

Έτσι η βάρκα σιγά-σιγά γέμισε με βιβλία, τα οποία πολλοί επισκέπτες επέλεγαν να πάρουν μαζί τους να τα διαβάσουν κι αργότερα να τα επιστρέψουν ή να φέρουν κάποια άλλα δικά τους, τα οποία δεν χρειαζόταν πια. Η πρωτότυπη αυτή βιβλιοθήκη έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, εκπληρώνοντας τον σκοπό της, να προσφέρει γνώση και συντροφικότητα.

vivliothiki_plaz_2.jpeg