Μετά από 28 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει ξανά το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα». Πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 29 Απριλίου, στη Λεωφόρο Νίκης και μαζί με αυτό, η πόλη θα υποδεχτεί και το «ON Residence», το νέο boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της «Grivalia Hospitality» και της «TOR Hotel Group».

της Χριστίνας Μισιρλή

Το ύψος της συνολικής επένδυσης αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου, ON Residence, που σύμφωνα με τους δημιουργούς του έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει τις προδιαγραφές πολυτελούς φιλοξενίας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Το ξενοδοχείο αποτελείται από επτά ορόφους και διαθέτει συνολικά 60 δωμάτια.

Για να ανακατασκευαστεί το κτίριο χρειάστηκαν πέντε χρόνια (2017-2022) και υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού, καθώς και συντήρησης των διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων. Οι διορθώσεις αυτές έγιναν με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκαν 18.200 ώρες για τη συντήρηση και αναπαραγωγή των διακοσμητικών στοιχείων.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το «ON Residence» θα αναβαθμίσει από μόνο του το τουριστικό προϊόν, ενώ η επιβλητική πρόσοψη του κτιρίου τραβά ήδη όλα τα βλέμματα για την σπανία αρχιτεκτονική και τις λεπτομέρειες της. Όσο για το εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», στόχος των ιδιοκτητών είναι να γίνει στέκι για τους ντόπιους αλλά και πόλος έλξης για ξένους επισκέπτες.

Το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία των δύο εταιρειών έναντι 5,46 εκατ. ευρώ το 2017, μετά από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο μετείχε από κοινού η Grivalia Hospitality (65%) με την TOR Hotel Group (35%).

Η κατασκευή του κτιρίου, όπου τώρα δημιουργήθηκε το ON Residence, είχε ολοκληρωθεί το 1926 και τον σχεδιασμό είχε επιμεληθεί ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζακ Μοσέ. Τα στοιχεία παραπέμπουν ιδιαίτερα σε νεοκλασικισμό. Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με τη δημιουργία μιας εσωτερικής αυλής, ανέλαβαν οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες Πρόδρομος Νικηφορίδης και Bernard Cuomo, ενώ το interior design επιμελήθηκε η Γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn. Για το έργο δούλεψαν το αρχιτεκτονικό γραφείο «Divercity Architects» και ο Δημήτρης Θωμόπουλος.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο biscotto.gr η «TOR Hotel Group».