Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η πόλη θα μείνει χωρίς λεωφορεία αύριο, Πέμπτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η διοίκηση κινεί τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Ο λόγος που προχωρούν οι εργαζόμενοι σε νέα στάση εργασίας αφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, την κατάθεση τροπολογίας της Κυβέρνησης για ψήφιση στη Βουλή, ζητώντας επιστροφή χρημάτων από τους εργαζόμενους για την περίοδο 01/01/2016 έως τον 09/2017.

Η επιστολή του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ:

«Κύριε Πρόεδρε, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αποφασίστηκε η κήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 03-03-2022 και για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, από τις 10:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ.”.

Ο λόγος που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην ενέργεια της κινητοποίησης, απορρέει από την κατάθεση τροπολογίας της Κυβέρνησης για ψήφιση στη Βουλή, ζητώντας επιστροφή χρημάτων από τους εργαζόμενους για την περίοδο 01/01/2016 έως τον 09/2017″».

Η ανακοίνωση της διοίκησης:

Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγουμένως να υπάρξει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή σχετική ενημέρωση, το Συνδικάτο
Εργαζομένων ΟΑΣΘ προκήρυξε νέα στάση εργασίας, για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς
παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και επισημαίνει προς το Συνδικάτο ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων.