Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει το φετινό επετειακό 10ο Thessaloniki Pride μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 με τη μεγάλη παρέλαση από το Λευκό Πύργο.

Με σύνθημα «ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ» το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση και καλεί όλους να μάθουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως κάθε χρόνο, το Thessaloniki Pride συνδυάζει πολλών ειδών εκδηλώσεις: συζητήσεις, ομιλίες και εργαστήρια (που έχουν την τιμητική τους φέτος που το θέμα μας είναι η εκπαίδευση), επίδειξη εσωρούχων και rainbow karaoke (οι καινοτομίες του φετινού προγράμματος), προβολές (animation, φαντασίας, ντοκιμαντέρ), πάρτι, συναυλίες και θεάματα, θεματική ξενάγηση, διαδραστικά παιχνίδια δρόμου, καλλιτεχνικές εκθέσεις, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και φυσικά τη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας το Σάββατο, 25 Ιουνίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Σχετική συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία έναρξης του φεστιβάλ, θα παραχωρηθεί τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου) από εκπροσώπους της διοργάνωσης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αδιαλείπτως θέτει υπό την αιγίδα του το Thessaloniki Pride εδώ και 10 χρόνια.

Το Thessaloniki Pride αποτελεί μια σύμπραξη πολλών φορέων (της κοινωνίας των πολιτών, δημόσιων και ιδιωτικών), στέλνοντας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το μήνυμα ότι η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αφορά όλους τους φορείς της κοινωνίας και κάθε άτομο ξεχωριστά κι όχι μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Το φεστιβάλ αποτελεί μια ανοιχτή πολυφωνική πλατφόρμα συμμετοχής και συνιστά θετικό μήνυμα ότι κάθε χρόνο οι συνεργασίες και οι συνέργειες αυξάνονται.

Το Thessaloniki Pride βάζει ακόμα ένα στοίχημα με τον εαυτό του, όπως σημειώνει η οργάνωση, για ένα ακόμα πιο μαζικό, συμμετοχικό και πολυποίκιλο φεστιβάλ, με το ορίζοντα το 2024, έτος κατά το οποίο η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride. Το EuroPride αποτελεί το κεντρικό Pride της Ευρώπης, που γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και προσελκύει το ενδιαφέρον όλης της ηπείρου.