Με γεύσεις και αρώματα από τις αλησμόνητες πατρίδες πλημμύρισε χθες (19/6) το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στη μικρασιάτικη κουζίνα, που οργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Περισσότεροι από 35 μικρασιάτικοι σύλλογοι μαζί με καταξιωμένους σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη, μαγείρεψαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου και παρουσίασαν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία. Μάλιστα σε ρόλο sous chef δοκιμάστηκε στο πλευρό της Μαρίας Εκμετσίογλου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Λάτρης κι ο ίδιος της μικρασιάτικης κουζίνας, βοήθησε στην προετοιμασία ενός από τα πιο φημισμένα πιάτα, του χουνκιάρ μπεγιεντί. Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν όλη μέρα σήμερα το Δημαρχείο, απολαμβάνοντας αγαπημένες μικρασιάτικες γεύσεις, ενώ ένα ξεχωριστό γιορτινό κλίμα δημιούργησαν οι χοροί που παρουσιάστηκαν από συλλόγους.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά έσοδα της γευσιγνωσίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.