Πόσο σημαντική είναι η σχέση του καλλιτέχνη με το κοινό του; Πόσο αναγκαίο είναι να φέρουμε την καλλιτεχνική δημιουργία στα μέτρα του κόσμου; Από το 1995 η CHEAPART έχει ανοίξει μία νέα αγορά σύγχρονης τέχνης που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 15.000 άτομα, παρουσιάζοντας εκατοντάδες έργα σε περισσότερους από 260.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Εδώ και χρόνια, ο θεσμός της CHEAPART έχει εδραιωθεί ως το εικαστικό γεγονός μέσα στην ΔΕΘ Helexpo.

Δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να αποκτήσει ένα έργο τέχνης με ένα συμβολικά χαμηλό κόστος, η τέχνη έρχεται πλέον στα μέτρα των ανθρώπων που τη θαυμάζουν και που θέλουν να γίνουν κομμάτι της.

Η CHEAPART στην 84η ΔΕΘ

Η CHEAPART στη συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της για μία ακόμη χρονιά την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 24 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στη διεθνή εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 1000 καλλιτέχνες.

Από το  Σάββατο 7 έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου η τέχνη δίνει το παρόν στο ραντεβού της.

This era – their interpretations

Φέτος στο πλαίσιο της CHEAPART 84ης ΔΕΘ παρουσιάζεται το ‘This era – their interpretations’. Πρόκειται για ένα project πέντε καλλιτεχνών που αποτελεί μέρος της κύριας έκθεσης και αντλεί από την ποικιλομορφία των έργων, για να σχολιάσει την πολυπλοκότητα της εποχής μας και να αναζητήσει την ερμηνεία και τις αντιδράσεις των επισκεπτών. Γεγονότα και καταστάσεις ταξιδεύουν σε ανύποπτο χρόνο, μέσα από τα έργα των Ραφαηλία Ευθυμίου, Κυριακή Θεοδώρου, Μαίρη Πηλλακούρη, Ροδάνθη Κόλλια Ρίζου και Λευκή Σαββίδου σε επιμέλεια Χρυσοβαλάντως Γεωργίου.

CHEAPART Young Artists

Η CHEAPART καλωσορίζει και φέτος τη συμμετοχή πολύ νέων καλλιτεχνών μέσα από στο πρόγραμμα CHEAPART Young Artists. Επιλεγμένοι καλλιτέχνες εκθέτουν μαζί με άλλους συναδέλφους και αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες γνωριμίας και δικτύωσης που παρέχει η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Συνεχίζοντας το διάλογο εικαστικών δημιουργών και σχεδιαστών, η CHEAPART επιστρέφει με την έκθεση 25/25 Artists & Designers in Dialogue, που επιμελείται για δεύτερη χρονιά η Φιόρη Δάλλα. Πρόκειται για μία έρευνα για τη σχέση μεταξύ κοσμήματος και εικαστικού έργου, αλλά και μια παρουσίαση της δουλειάς των δημιουργών ως ένα δυναμικό και σύγχρονο, εξαγώγιμο προϊόν.

 

INFO 

PavilionF
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ
Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία, ΧΑΝΘ

Έναρξη 84η ΔΕΘ: Σάββατο 7.9.2019
Εγκαίνια CHEAPART: Δευτέρα 9.9, 20:00
Διάρκεια: 7–15.9.2019

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Σάββατο 7.9 & Κυριακή 8.9 :10:00 – 22:00
Καθημερινές: 16:00 – 22:00
Σάββατο 14.9 &
Κυριακή 15.9: 10:00 – 22:00