Είναι γνωστό ότι η ΔΕΘ φροντίζει να αναδεικνύει τον τομέα της ψηφιακής Ελλάδας σε μεγάλο βαθμό, μαζί και τις δυνατότητες αλλά και τις προοπτικές που παρουσιάζονται σε έναν ευρέως εδραιωμένο χώρο.

Το αφιέρωμα Digital Greece, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers, φιλοξενείται για 2η συνεχόμενη χρονιά στη ΔΕΘ, αναδεικνύοντας την καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Στο περίπτερο 12 θα βρείτε Startups και scaleups, δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης που θα εκθέσουν αλλά και θα προβάλλουν με εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις το ελληνικό οικοσύστημα, τονίζοντας τις  προοπτικές και τις τάσεις που το χαρακτηρίζουν.

Global Agripreneurs Summit

Στην ενότητα αυτή την τιμητική του έχει φέτος το αγροτικός τομέας σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, το συνέδριο αγρό-επιχειρηματικότητας Global Agripreneurs Summit, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 7-11 Σεπτεμβρίου και στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ. Στη διάρκεια του θα συζητηθούν οι εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα σε όλο τον κόσμο. Πώς οι τεχνολογίες της μεταψηφιακής εποχής μετασχηματίζουν την αγροτική παραγωγή και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των διατροφικών προκλήσεων; Στα πλαίσια της θεματικής αυτής, στο συνέδριο Defining the Future Farmer θα αναλυθούν ζητήματα όπως το blockchain, τα drones στην αγροδιατροφή και το μέλλον των ρομπότ στον αγροτικό τομέα. Κορυφαία στιγμή του συνεδρίου θα είναι ο τελικός της διεθνούς διαγωνιστικής πλατφόρμας Future Agro Challenge (FAC), που θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 12 και στον οποίο 50 νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά σε μία παγκόσμια σκηνή τις καινοτόμες ιδέες τους.

 

INFO

Global Agripreneurs Summit
Χώρος: Περίπτερο 12
Ημερομηνία: 7 – 11 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα: Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα και των πέντε ημερών.

Τελικός του Future Agro Challenge
Χώρος: Περίπτερο 12
Ημερομηνία: 10 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα: 07.00 μμ
https://facagro.com/gas/#day1