Η Θεσσαλονίκη κρύβεται μέσα σε μία μπύρα. Από την ήπια πικρή γεύση της μπορείς να ανακαλύψεις τους θρύλους που βρίσκονται στο παρελθόν. Μέσα από το όνομα της μπορείς να ταξιδέψεις σε μύθους. Μέσα από κάθε γεια μας μπορείς να νιώσεις τον παλμό αυτής της πόλης να ανάβει στο εσωτερικό από το μπουκάλι, όπως και τις μνήμες της. Όμως ο παλμός της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει μόνο στο παρελθόν αλλά και στις μεγάλες στιγμές του σήμερα. Και η ΝΥΜΦΗ τις συντροφεύει. Περνώντας την είσοδο της ΔΕΘ μπορείς να τη βρεις. Πίσω από κάθε μπάρα, στον δικό της κεντρικό χώρο, στα χέρια των ανθρώπων που ξεδιψούν ενωμένοι σε παρέες. Και μια βόλτα αρκεί για να την εξερευνήσεις.

Οι άνθρωποι που την γεύονται

Όσοι περνούσαν από μπροστά βλέποντας τα ευγενικά χαμόγελα των κοριτσιών, κοιτώντας τα δίχτυα της γοργόνας που φωτίζονταν σε κεντρικό σημείο, σταματούσαν για να μάθουν τα πάντα σχετικά με την μπύρα της Θεσσαλονίκης. Όσοι περπατούσαν ανάμεσα στα περίπτερα, κρατώντας το χαρακτηριστικό μπουκάλι ΝΥΜΦΗ, όσοι βαδίζανε χέρι χέρι χαμογελώντας και μοιράζοντας τις γουλιές μεταξύ τους, όσοι απολάμβαναν λίγα λεπτά ξεκούρασης και όσοι ζητούσαν ένα ποτήρι βαρελίσιας μπύρας πριν αφεθούν στη μουσική που τους καλούσε στο stage. Όλοι γίνονταν ένα. Και όλη η ΔΕΘ απολάμβανε τη μπύρα της πόλης. Άλλωστε αυτή η έκθεση είχε τη δική της Special Edition ΝΥΜΦΗ Dark. Τη μαύρη μπύρα που φτιάχτηκε αποκλειστικά για την 84η ΔΕΘ και που προσφέρει μοναδική γεύση συντροφεύοντας τις πιο όμορφες στιγμές της βόλτας μας. 

Γιατί είναι η μπύρα της Θεσσαλονίκης;

Ποια είναι τα στοιχεία που τη συνδέουν τόσο βαθιά με την πόλη; Είναι το 100% Μακεδονικό κριθάρι. Είναι η παραγωγή της που γίνεται στη Θεσσαλονίκη όπως και όλα της τα βήματα. Από την βυνοποίηση μέχρι τη ζυθοποίηση και την εμφιάλωση που λαμβάνει χώρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ζυθοποιείου της ΝΥΜΦΗ στη Σίνδο. Είναι οι 5 λυκίσκοι που συνδυάζονται δημιουργώντας μια HOPPY LAGER με πλούσιο άρωμα που μένει στο αισθητήριο σου. Από τη φρουτώδη γεύση μέχρι και την ήπια πικρή επίγευση, αυτή η μπύρα σου μένει στο μυαλό. Όμως αυτό που πάνω απ’όλα την κάνει μοναδική είναι η έμπνευση πίσω από την παρασκευή της. Η ΝΥΜΦΗ του Θερμαϊκού εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε από ανθρώπους της πόλης. Ανθρώπους που τη γνωρίζουν και την έχουν ζήσει, ενώ βασίζεται στον μύθο της Γοργόνας Θεσσαλονίκης, αδελφής του Μέγα Αλέξανδρου, δίνοντας μας σε κάθε της γουλιά μια γεύση από τον χαρακτήρα της πόλης, από τις παραδόσεις και τους θρύλους που την έχτισαν.

Η ΝΥΜΦΗ που κερνάει

Η εμπειρία όμως δε σταματάει με την επίσκεψη στην έκθεση. Όταν βγεις από αυτή διπλασιάζεται. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα 3 βήματα που θα σε οδηγήσουν στη δικιά σου κερασμένη ΝΥΜΦΗ. Επισκέπτεσαι το περίπτερο της ΝΥΜΦΗΣ στη ΔΕΘ, μαθαίνεις τα πάντα για τη νέα μπύρα της Θεσσαλονίκης και προμηθεύεσαι το ειδικό φυλλάδιο, μέσα στο οποίο θα βρεις το δικό σου κουπόνι. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να διαλέξεις ένα από τα 40 καταστήματα της πόλης που αναγράφονται. Εκεί, παραγγέλνοντας μία μπύρα ΝΥΜΦΗ έχεις άλλη μία κερασμένη για εσένα. Η απόλαυση δε σταματάει εκεί, απλά περνάει στο επόμενο μπουκάλι. Και θα το βρεις στα καλύτερα spots της πόλης.

Όσο η μέρα έσβηνε μπορούσες να αισθανθείς ότι η γεύση αυτής τα μπύρας έβγαινε έξω από τις πόρτες της ΔΕΘ, ταξίδευε στο πνεύμα των ανθρώπων που συνέχιζαν την έξοδο τους σε κάποιο μαγαζί, σε κάποιο στενό, σε αυτούς που τριγυρνούσαν στη Θεσσαλονίκη και συνόδευαν τις στιγμές τους με το άρωμα της πόλης. Με ένα μπουκάλι ΝΥΜΦΗ. Με τη δική τους μπύρα.