Στον κόσμο της οικονομίας και του εμπορίου τα πεδία συνεχώς διευρύνονται, αλλάζουν και μεγαλώνουν με βάση τις νέες τάσεις της αγοράς. Οι ευκαιρίες που έχουν άνθρωποι με επιχειρηματικούς σκοπούς βασίζονται συχνά επάνω σε τομείς που αποκτούν νέο ενδιαφέρον ανάλογα με την κάθε εποχή. Η κάνναβη είναι ένας από αυτούς. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες δημοσιεύσεις κάνουν την εμφάνιση τους καθημερινά. Πέρα από τους φαρμακευτικούς σκοπούς της, τα επιχειρηματικά βήματα που βασίζονται επάνω της έχουν αρχίζει να πολλαπλασιάζονται φέρνοντας ανάλογες αντιδράσεις αλλά και ευκαιρίες στην οικονομία. Οι εκθέσεις ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα, κάνοντας την εμφάνιση τους και στην Ελλάδα και συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες. Από τις 12 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος της κάνναβης ξετυλίγεται στη Salonica Canabis Expo 2019 και στην 84η ΔΕΘ, εκεί όπου μας συστήνονται οι οικονομικές προοπτικές της.

Θα γνωρίσεις από κοντά 100 Έλληνες και ξένους εκθέτες

Περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι εκθέτες θα είναι εκεί για να μας παρουσιάσουν τα πρωτοποριακά προϊόντα τους. Για πρώτη φορά το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Τρόφιμα, ποτά, ρούχα, καλλυντικά, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, σπόροι, ατμοποιητές, και εκδόσεις θα είναι λίγα μόνο από όσα θα δεις στα περίπτερα της έκθεσης. Την ίδια στιγμή θα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις όχι μόνο με τους επιχειρηματίες που έχουν κάνει το μεγάλο βήμα της κάνναβης, αλλά και με γιατρούς κι ασθενείς που εδώ και χρόνια έχουν κάνει έναν μεγάλο αγώνα για το αυτονόητο, να αποκτήσουν δηλαδή νόμιμη πρόσβαση στο φάρμακο που μπορεί να μας ανακουφίσει, και σε αρκετές περιπτώσεις, να μας θεραπεύσει .

Η βιομηχανία της κάνναβης μεγαλώνει

Οι καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, έχοντας ως σύμμαχό τους τον λαμπερό ήλιο και το ήπιο κλίμα που τους εξασφαλίζει μία από τις καλύτερες ποιότητες του φυτού σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μένουν πια στο χωράφι αλλά ξεκινούν τις πρώτες μεταποιητικές προσπάθειες. Την ίδια στιγμή, 25 εταιρείες έχουν πάρει άδειες εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν εκτάσεις 1.107.941 τ.μ., επενδύσεις 359.100.468 ευρώ και 2.247 νέες θέσεις εργασίας. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς στα κυβερνητικά συρτάρια υπάρχουν άλλες 42 εκκρεμείς αιτήσεις.

Στην Ευρώπη η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δις. ευρώ. Ο παγκόσμιος κύκλος των business της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. Εμείς θα μείνουμε εκτός;

Πώς η κάνναβη μπορεί να τονώσει την Ελληνική οικονομία;

Η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία. Τα παραδοσιακά μοντέλα έχουν δοκιμαστεί και σε πολλές περιπτώσεις πεπεραστεί. Για αυτό τώρα είναι η ώρα για νέες και καινοτόμες ιδέες! Η κάνναβη όχι μόνο μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας, αλλά να ενισχύσει τον δευτερογενή και να αναβαθμίσει ποιοτικά τον τριτογενή.

Κάτι πολύτιμο ανθίζει στην Ελλάδα!

Δεκάδες εγχειρήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, εκατοντάδες καταστήματα έχουν βάλει τα προϊόντα του πολύτιμου φυτού στα ράφια τους, χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν, εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στη νέα αυτή αγορά.

Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει! Εξερεύνησε την στην Salonica Cannabis Expo 2019!

Μη μείνεις εκτός!

 

INFO

Salonica Cannabis Expo 2019

12-15 Σεπτεμβρίου 2019 στην 84η ΔΕΘ – Κτίριο 2, Πρώτος όροφος
Επισκέψου το site, μπες στο FB page, ακολούθησε στο Instagram 
Εξερεύνησε την έκθεση