Ήταν το επίκεντρο της 84ης ΔΕΘ. Μπορούσες να δεις την εικόνα της γοργόνας που ξεχώριζε στο βάθος να σε καλεί στο περίπτερο της ΝΥΜΦΗΣ, της μπύρας που έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των Θεσσαλονικιών. Από τις 7-15 Σεπτεμβρίου, το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης γέμισε με την ιδιαίτερη, μοναδική γεύση της νέας Θεσσαλονικιάς. Χιλιάδες επισκέπτες ζητούσαν να μάθουν σχετικά με αυτή, δημοσιογράφοι, πολιτικά πρόσωπα και προσωπικότητες της πόλης δοκίμασαν τη μπύρα της Θεσσαλονίκης, νέοι χόρευαν στα live υψώνοντας τη ΝΥΜΦΗ του Θερμαϊκού ψηλά. Αυτή η ΔΕΘ είχε τη δική της μπύρα και γέμισε τις καρδιές όσων την επισκέφθηκαν. Όσο για τη γεύση της; Αυτή τους ακολούθησε παντού.

Η απόλαυση δε σταματούσε στη ΔΕΘ

Σε κάθε σημείο πώλησης της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν ένα ποτήρι ενώ είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ΝΥΜΦΗ Dark, τη μαύρη εκδοχή της μπύρας, η οποία φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη ΔΕΘ προσφέροντας μια εμπειρία που συνέδεσε το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της πόλης, με την ξεχωριστή της γεύση. Όμως η απόλαυση δε σταματούσε στις πύλες της ΔΕΘ και αυτό γιατί όταν έβγαινες από αυτές για να περπατήσεις στα στενά της πόλης, η ΝΥΜΦΗ σε κερνούσε άλλη μία μπύρα μαζί με αυτή που εσύ παράγγελνες. Με το ειδικό κουπόνι που μπορούσες να πάρεις από το περίπτερο της ΝΥΜΦΗΣ στην έκθεση, επέλεγες όποιο από τα 40 καταστήματα εσύ ήθελες για να πάρεις το κέρασμα σου

Γιατί είναι η μπύρα της Θεσσαλονίκης;

Μία επίσκεψη στο περίπτερο της ΝΥΜΦΗΣ αρκούσε για να καταλάβεις ότι πρόκειται για την απόλυτη μπύρα της πόλης. Γιατί σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη, από 100% Μακεδονικό κριθάρι, με τους 5 λυκίσκους της να συνδυάζονται δημιουργώντας μια HOPPY LAGER με φρουτώδη γεύση και μία ήπια πικρή επίγευση, που αφήνει ένα πλούσιο άρωμα το οποίο μένει στο αισθητήριο σου. Εκείνο όμως που έδινε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ΝΥΜΦΗ τον χαρακτήρα της πόλης είναι ο μύθος γύρω από το όνομα της. Ο θρύλος της Γοργόνας Θεσσαλονίκης, αδελφής του Μέγα Αλέξανδρου έχει συνδέσει τη μορφή της παράδοσης με την όψη της μπύρας, κλείνοντας μέσα της όλα τα αρώματα και τις μνήμες που την ορίζουν.

Βγαίνοντας από την 84η ΔΕΘ πήραμε μαζί μας πολλά πράγματα. Όσα είδαμε, θαυμάσαμε και κρατήσαμε μέσα μας μετά από μια γεμάτη επίσκεψη. Όταν όμως κοιτάμε πίσω στις μέρες αυτές και κλείνουμε  τα μάτια για να φέρουμε την εμπειρία της ξανά στο μυαλό, τότε μπορούμε να νιώσουμε τη γεύση της μπύρας εκείνης που έχει πλέον χαραχτεί μέσα στις καρδιές μας. Μέσα στους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης. Μέσα όλες τις στιγμές που θα υψώσουμε τα ποτήρια μας στην υγεία της ΝΥΜΦΗΣ του Θερμαϊκού. Και πλέον το ξέρουμε. Η Θεσσαλονίκη έχει τη δική της μπύρα.