Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και εχθρικό απέναντι στους νέους εργασιακό περιβάλλον, επιχειρήσαμε να εντοπίσουμε νέους ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει επαγγελματικά και με τις ικανότητες και τα εφόδιά τους βρήκαν διέξοδο από την ανεργία, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Η αναζήτηση αυτή, μας έφερε στις εγκαταστάσεις του New York College στη Θεσσαλονίκη, έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που προετοιμάζει μελλοντικά στελέχη και οι απόφοιτοί του έχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω.

Μετά τη Φαίη Σμυρλή που γνωρίσαμε στο πρώτο μας success story ήρθε η σειρά του Δημήτρη Λαζίδη να μας πει την ιστορία του. Ο Δημήτρης ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο UNIVERSITE DE TOULOUSE 1 CAPITOLE αποκτώντας τον τίτλο LICENCE MENTION GESTION (BACHELOR IN MANAGEMENT). Αυτήν τη στιγμή εκπαιδεύεται για να αναλάβει Υποδιευθυντής καταστήματος στην εταιρεία Μασούτης. Η καριέρα του ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χάρη στα δυνατά του εφόδια. Μίλήσαμε μαζί του ως αφορμή για motivation!

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Λαζίδη, απόφοιτου του New York College

Τι στόχους είχες θέσει όταν αποφάσισες να σπουδάσεις διοίκηση επιχειρήσεων στο UNIVERSITE DE TOULOUSE 1 CAPITOLE που συνεργάζεται με το New York College;

Ο στόχος μου πάντα ήταν να σπουδάσω, ώστε να έχω επαγγελματική αποκατάσταση και δυνατότητα ανέλιξης. Έπειτα από αρκετή ανάλυση των επιλογών μου, αποφάσισα ότι οι προπτυχιακές σπουδές σε ένα καταξιωμένο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο θα ήταν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη μελλοντική μου σταδιοδρομία. Κάνοντας μία έρευνα σε όλα τα ιδιωτικά Κολλέγια στην Θεσσαλονίκη κατέληξα στην ομάδα του New York College. Οι καθηγητές και όλο το προσωπικό του Κολλεγίου από την πρώτη στιγμή κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου, καθώς ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν σε ό,τι χρειαζόμουν. Από συμβουλές και βοήθεια στα μαθήματα μέχρι και στήριξη στις μελλοντικές καταστάσεις που θα καλούμουν να αντιμετωπίσω. Παρά την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, δεν επηρεάστηκα, γιατί γνώριζα ότι είχα την κατάλληλη στήριξη για να εκπληρώσω τα όνειρα μου.

Πώς σε βοήθησε η εμπειρία σου και οι σπουδές σου στο New York College να χαράξεις ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό career path;

Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Πήρα σωστές βάσεις και καθοδήγηση από τους καθηγητές μου. Έμαθα πως όλα είναι πιθανά αν έχεις τις γνώσεις και το κατάλληλο πτυχίο φυσικά για να τις αποδείξεις. Άκουσα πολλές διαφορετικές και εμπεριστατωμένες συμβουλές οι οποίες με οδήγησαν στις σωστές αποφάσεις.

Πώς είναι να είσαι φοιτητής ξένου πανεπιστημίου στην πόλη σου;

Θα έλεγα ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είχα τη δυνατότητα και την πρόσβαση, φυσικά, σε όλες τις παροχές που πρόσφερε το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης στους φοιτητές του στη Γαλλία, ενώ, παράλληλα, έμενα στην πόλη που μεγάλωσα και χωρίς να έχω παραπάνω έξοδα. Ακόμη, όλα τα μαθήματα και οι πολύ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προσομοιώσεις που είχαμε ήταν του ίδιου επιπέδου με αυτά που γινόντουσαν στην Γαλλία. Γενικά ήταν σαν να σπουδάζω στην Τουλούζη ενώ βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη.

Κατάφερες να αποκτήσεις ένα δυνατό τίτλο που σε έφερε στην πρώτη γραμμή της αγοράς έργασίας, με αποτέλεσμα σήμερα να ετοιμάζεσαι να αναλάβεις θέση υποδιευθυντή σε μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ. Το περίμενες ότι θα σου πάει τόσο καλά; Πώς ένιωσες όταν πήρες τη δουλειά;

Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν το περίμενα. Η χρονική περίοδος που προσλήφθηκα στην εταιρία δεν ήταν κατάλληλη για εμένα, καθώς είχα κάποια σοβαρά προσωπικά προβλήματα και δεν ήμουν έτοιμος για αυτό που μου επιφυλασσόταν. Τα πρώτα βήματα ήταν αρκετά δύσκολα, καθώς υπήρχαν πολλές διαδικασίες και αυτό μου έγινε σαφές από την πρώτη στιγμή που παρέδωσα το βιογραφικό μου. Τελικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και μου δόθηκε έμμεσα η ευκαιρία από αυτή τη θέση να εξελιχθώ και να δείξω ουσιαστικά τι ικανότητες έχω.

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το συγκριτικό σου πλεονέκτημα απέναντι στους συνυποψήφιους σου για τη θέση αυτή;

Αρχικά το γεγονός ότι έχω ένα πολύ ισχυρό πτυχίο ευρωπαϊκού πανεπιστημίου. Κατά δεύτερο θεωρώ ότι παίξανε ρόλο και κάποια προσωπικά χαρακτηριστικά, όπως το ότι είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλω να πετύχω και αγαπώ αυτό που κάνω. Μου αρέσει συνεχώς να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα του με σωστή μεθόδευση, δηλαδή αν ξέρει ποιος είναι και τι ζητάει.

Θα σύστηνες σε κάποιο νέο άτομο να επιλέξει το New York College για τις σπουδές του και γιατί;

Χωρίς κανένα δισταγμό σε όλους όσους γνωρίζω! Από τη πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτήν την ομάδα, ένιωσα οικειότητα και μια αίσθηση σιγουριάς . Μερικές φορές δεν έχει σημασία τι χαρτί παίρνει ο καθένας όταν αποφοιτεί από μια σχολή, αλλά το τι έχει μάθει μέσα από τη πάροδο του χρόνου για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Οι βαθμοί και τα μαθήματα είναι η κορυφή του παγόβουνου, μερικές φορές αυτό που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από τη επιφάνεια και αυτό ήταν ένα από τα πολλά μαθήματα που απέκτησα από το New York College!

New York College –Thessaloniki Campus
Egnatia 138 & P.P. Germanou
54622 Thessaloniki
GREECE
Tel: + 30 2310 889879 
Fax: + 30 2310 835211
Website: www.nyc.gr