Έναν πράσινο περίπατο πλάι στα βυζαντινά τείχη διαμορφώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας μια ούτως ή άλλως όμορφη περιοχή της πόλης ακόμη ελκυστικότερη στους κατοίκους και στους επισκέπτες της.

Η ζώνη ανάμεσα στην οδό Ακροπόλεως και την Παλαμίδου, απέναντι από τη Μονή Βλατάδων, πρασινίζει, με τα βυζαντινά τείχη να αναδεικνύονται και τον δημόσιο χώρο να αναβαθμίζεται.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων που υλοποιούνται είναι, σύμφωνα με πηγές του δήμου, η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής μέσω της ανάδειξης του τείχους όπως επίσης η δημιουργία ενός λειτουργικού κοινόχρηστου χώρου αλλά και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Στη ζώνη που αναπλάθεται δημιουργούνται εμφανείς διαδρομές, καθορισμένοι χώροι στάσης και ανάπαυσης και ελεύθεροι χώροι πρασίνου. Ειδικά για τον περίπατο κατά μήκος του τείχους ακολουθείται παράλληλη προς αυτό χάραξη, ώστε να μπορεί κανείς να παρατηρήσει το μνημείο σε αρκετό μήκος και από μικρή απόσταση. Η ανάπλαση περιλαμβάνει ακόμη νέο φωτισμό και την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.