Όπως ίσως θυμάστε, ο άρχοντας τον τελευταίων ετών στο κομμάτι της hip καθημερινής διατροφής ήταν το αβοκάντο. Αβοκάντο στο πρωινό, στο σνακ, στο μεσημεριανό, στο βραδινό, στις σαλάτες, στα brunch, στα γλυκά, αβοκάντο παντού. Απ’ ότι φαίνεται, ωστόσο, η παντοδυναμία του αβοκάντο φτάνει στο τέλος της, και γι’ αυτό ευθύνεται ένα άλλο πράσινο τρόφιμο.

Σύμφωνα με τη διάσημη τηλεοπτική σεφ και συγγραφέα Nigella Lawson, η οποία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την ικανότητά της να προβλέπει τις νέες τάσεις στον κόσμο της γαστρονομίας πριν αυτές καν εμφανιστούν, το νέο φαγητό που θα εισβάλει δυναμικά στις ζωές μας σύντομα και θα βάλει στην άκρη το αβοκάντο, είναι ο πάνδανος.

Green Tropical Pandan Leaf Texture background, Top view

Ο πάνδανος είναι ένα ποώδες φυτό από την νοτιοανατολική Ασία, του οποίου τα φύλλα έχουν μια γλυκιά, σχεδόν πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιείται συχνά για να προσθέσει γεύση σε γλυκά και ποτά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αλεστεί και να προστεθεί για έξτρα γεύση σε αλμυρά φαγητά, όπως το ρύζι.

 

«Πιστεύω πως θα γίνει το νέο matcha», είπε η Lawson, αναφερόμενη στο γνωστό πλέον υλικό που προστίθεται τελευταία παντού, από καφέδες και τσάγια μέχρι κέικ και διάφορα γλυκά με υγιεινό χαρακτήρα. «Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά φαίνεται πως έχουμε αρχίσει να ενδιαφερόμαστε αρκετά για αυτό. Δεν ξέρω που μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη χώρα (σ.σ. Μεγάλη Βρετανία), αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Αμερική χρησιμοποιούν εκχύλισμα πανδάνου στα γλυκά τους. Το οποίο προέρχεται αυτό αυτό το φυτό», πρόσθεσε.

 

 

«Πιστεύω πως θα γίνει το νέο matcha»είπε η Lawson, αναφερόμενη στο γνωστό πλέον υλικό που προστίθεται τελευταία παντού, από καφέδες και τσάγια μέχρι κέικ και διάφορα γλυκά με υγιεινό χαρακτήρα. «Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά φαίνεται πως έχουμε αρχίσει να ενδιαφερόμαστε αρκετά για αυτό. Δεν ξέρω που μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη χώρα (σ.σ. Μεγάλη Βρετανία), αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Αμερική χρησιμοποιούν εκχύλισμα πανδάνου στα γλυκά τους. Το οποίο προέρχεται αυτό αυτό το φυτό», πρόσθεσε.

 

 

Pandan sweet pudding

 

Προς το παρόν πολλά εστιατόρια στην Αγγλία και ακόμα περισσότερα στην Αμερική, χρησιμοποιούν τον πάνδανο στα παγωτά και τα pancakes, αλλά ο Guardian αναφέρει πως, για έναν αρχάριο μάγειρα, η καλύτερη αρχή που μπορεί να κάνει με τον πάνδανο είναι να τον βυθίσει σε γάλα καρύδας και έπειτα να φτιάξει μια κρέμα με το μείγμα.

Thai Pandan custard with bread

Και αν εξακολουθεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο ως συστατικό, απλά σκεφτείτε πως την τελευταία φορά που η Nigella Lawson δήλωσε φαν ενός τροφίμου, το τρόφιμο εκείνο ήταν το αβοκάντο και οι πωλήσεις του μετά από αυτό εκτινάχθηκαν κατά 30%. Οπότε αρχίστε να ετοιμάζεστε για την Αποκάλυψη του Πανδάνου.

πηγή: www.huffingtonpost.gr