Πέρα από το φόβο του θανάτου, έχει παρατηρηθεί ότι ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου είναι ο φόβος της δημόσιας έκθεσης.
Έτσι, συνήθως, όποιος δεν έχει εμπειρία δημόσιας ομιλίας, αισθάνεται ότι η μόνη επιλογή είναι να γράψει όλη την ομιλία λέξη προς λέξη και να τη διαβάσει ή ακόμη χειρότερα να την απομνημονεύσει.
Ίσως οι χειρότερες επιλογές για να πείσεις ένα κοινό.
Και ενώ η ικανότητα του να μπορούμε να παρουσιάζουμε τις θέσεις και τα συμπεράσματά μας σε μια δημόσια ομιλία είναι ζωτικής σημασίας, η τέχνη αυτή δεν είναι μία από τις βασικές δεξιότητες που διδασκόμαστε κατά τη διάρκεια των σχολικών μας χρόνων.
Ήρθε η ώρα να μάθουμε όλες τις τεχνικές καθώς και να αναπτύξουμε όλες τις δεξιότητες που κάνουν ένα απλό άνθρωπο, πειστικό και απολαυστικό ομιλητή.
Κάθε φορά που συγκεντρώνεστε με μια ομάδα φίλων ή απαντάτε σε μια ερώτηση στην τάξη ή εξηγείτε κάτι σε συναδέλφους, μιλάτε δημόσια. Μιλώντας καλά είναι μια δεξιότητα, και καμία δεξιότητα αποκτάται χωρίς πρακτική.
Σε αυτό το 1ο μάθημα θα μάθουμε ποιες είναι οι βασικές ικανότητες ενός δημόσιου ομιλητή. Το μάθημα περιλαμβάνει διαδραστικές ασκήσεις καθώς το “Βάπτισμα του Πυρός” για όσους και όσες επιδιώκουν και την πιστοποίησή τους ως ομιλητές. Επιπλέον θα δοθούν εργασίες για προετοιμασία στο σπίτι για το επόμενο μάθημα.
Αν και η σειρά των 8 μαθημάτων αποτελεί ένα πλήρη κύκλο βασικής εκπαίδευσης, κάθε μάθημα είναι αυτοτελές και μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος μεμονωμένα. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σε κάθε μάθημα ξεχωριστά.
Κατά τη διάρκεια των 8 μαθημάτων, θα μάθετε :
-πώς να είστε καλός ακροατής, να αναλύετε το κοινό σας, να κάνετε έρευνα, να οργανώνετε τις σκέψεις και τις σημειώσεις σας, να προετοιμάζετε ένα περίγραμμα και να δημιουργείτε μια αξέχαστη ομιλία.
-Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε το φόβο της έκθεσης προς όφελός σας, πώς να ελέγχετε τις απαντήσεις του κοινού, πώς να χρησιμοποιείτε οπτικά βοηθήματα, πώς να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα και πολλά άλλα!
Στο τέλος του κύκλου των 8 μαθημάτων θα υπάρχει ξεχωριστή διαδικασία εξεταστικών εργασιών για όσους και όσες επιθυμούν να έχουν μια ξεχωριστή πιστοποίηση πέρα από τις βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Παρουσίαση: Γιώργος Σαμπροβαλάκης/ Keynote Speaker- Trainer

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Τετάρτη 21 Μαρτίου 

Έναρξη: 20:15
Είσοδος: 10 €
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
workshop biscotto community