Υπάρχει μια άκρως θηλυκή αλυσίδα γυμναστηρίων, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, για εσένα που δε θέλεις επάνω σου τα αδιάκριτα ανδρικά βλέμματα, όταν γυμνάζεσαι. Τα Curves είναι ένα ευρέως αναγνωρίσιμο και αξιόπιστο Brand, που κατέχει μια μοναδική θέση στον χώρο του fitness, με πάνω από 10.500 γυμναστήρια σε 86 χώρες.

Από χθες, Δευτέρα 15/6, άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid19.  Έτσι, λοιπόν, οριοθέτησαν τα μηχανήματα σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, έθεσαν τον μέγιστο αριθμό ασκούμενων συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού, τοποθέτησαν σημάνσεις εδάφους τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, τοποθέτησαν αλκοολούχα σπρέι και αντισηπτικά gel, ανέστειλαν τη χρήση των ντους, το προσωπικό φοράει μάσκα και γάντια, φροντίζουν για τη συχνή καθαριότητα του χώρου και των επιφανειών, τοποθέτησαν πατάκι απολύμανσης παπουτσιών και τοποθέτησαν αυτόματη χλωρίωση στις τουαλέτες.

Τα Curves παρακολουθούν και πολύ στενά τις έρευνες γύρω από τον COVID-19 και δρουν άμεσα. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι χώροι με έντονη αερόβια άσκηση μπορεί να αποτελέσουν το ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση του ιού. Αυτός είναι και ο λόγος που τα γυμναστήρια έχουν λειτουργήσει στην τρίτη φάση των μέτρων. Για να προστατέψουν, λοιπόν, την υγεία των μελών τους ανέστειλαν προσωρινά τα ομαδικά προγράμματα και προσάρμοσαν το πρόγραμμα τους στα νέα δεδομένα. Η εκγύμναση Curves που συνήθως είναι 30 δεύτερα σε κάθε σταθμό με ένταση 65-75% του καρδιακού παλμού είναι τώρα 1 λεπτό σε κάθε σταθμό με ένταση 50% του καρδιακού παλμού! Οι υπεύθυνοι τις αλυσίδας δήλωσαν ότι η αλλαγή στο 50% του κ.π. έγινε βάση ερευνών και με τη συμβολή ειδικών, έτσι ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η αερόβια άσκηση.

Η δε αύξηση στον κάθε σταθμό από 30 δεύτερα σε 1 λεπτό έγινε ώστε τα αποτελέσματα της μυϊκής ενδυνάμωσης να παραμείνουν ίδια, παράγοντας σημαντικός για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Στην προσαρμογή που έγινε στο πρόγραμμα βοηθάει το γεγονός ότι τα Curves λειτουργούν με την υδραυλική αντίσταση, που τους επιτρέπει να ρυθμίζουν το πρόγραμμα σε όποιο επίπεδο θέλουν. Το πρόγραμμα εκγύμνασης παραμένει στα 30 λεπτά και η έκθεση των μελών στις χειρολαβές – παρόλο που αυτές απολυμαίνονται – είναι στο ελάχιστο.

Πέρα από τα παραπάνω μέτρα που λαμβάνει το προσωπικό των γυμναστηρίων Curves σάς προτείνουν και κάποια μέτρα για να προστατευτείτε εσείς από μόνοι σας. Εισέρχεστε, λοιπόν, στο γυμναστήριο χωρίς συνοδεία, χρησιμοποιείστε αντισηπτικό χεριών πριν και μετά την άσκηση, χρησιμοποιείστε πετσέτα θαλάσσης σε όλα τα μηχανήματα, φορέστε υποχρεωτικά γάντια, κρατάτε 2 μέτρα απόσταση με τις συνασκούμενες, απολυμαίνετε μετά τη χρήση του κάθε μηχανήματος, φέρνετε δικό σας ατομικό παγούρι νερού, αποφεύγετε τη σωματική επαφή, αποφεύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας, τηρείτε τους κανόνες υγιεινής που αναγράφονται στις αφίσες του παραρτήματος.

Η κυκλική εκγύμναση

Η κυκλική εκγύμναση των Curves, για την οποία φημίζονται, συνδυάζει σε μόλις 30 λεπτά και τα 5 απαραίτητα συστατικά μίας ολοκληρωμένης εκγύμνασης για όλο το σώμα.

  • Προθέρμανση
  • Μυϊκή ενδυνάμωση
  • Καρδιαγγειακή άσκηση
  • Αποθεραπεία
  • Διατάσεις

Στην ουσία, όταν θα ξεκινήσεις, θα δεις ότι τα 30 λεπτά αντιστοιχούν σε 1,5 ώρα σωματικής άσκησης σε ένα συμβατικό γυμναστήριο.

Χώροι με έντονη αερόβια άσκηση αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση του Covid-19. Η εκγύμναση με υδραυλική αντίσταση, όπως είναι τα Curves, μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε το πρόγραμμα σε όποιο επίπεδο θέλουμε. Έχουν, λοιπόν, προνοήσει, για να κάνουν τους χώρους τους ακόμη πιο ασφαλείς, να αυξήσουν τον χρόνο εκγύμνασης στα όργανα στο ένα λεπτό και τα μέλη να γυμνάζονται στο 50% του καρδιακού τους παλμού. Τα αποτελέσματα της μυϊκής ενδυνάμωσης παραμένουν τα ίδια.

Επιπλέον, με την αλλαγή αυτή τα μέλη τους χρησιμοποιούν το ίδιο μηχάνημα λιγότερες φορές, με αποτέλεσμα η έκθεση τους στις χειρολαβές να είναι στο ελάχιστο – έστω και εάν αυτές απολυμαίνονται. Όλες οι αλλαγές έγιναν βάση ερευνών και συμβουλών από ειδικούς για την προστασία των μελών τους.

Γυμναστική με μηχανήματα υδραυλικής αντίστασης

Ο εξοπλισμός είναι σχεδιασμένος έτσι, ώστε, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης και με την ταχύτητα που θέτεις, να σου ασκείται η ανάλογη αντίσταση, μεγιστοποιώντας την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις, για να γυμναστείς αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και είναι ιδανικός για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης και κάθε ηλικία.

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής

Τα γυμναστήρια Curves προσέχουν και τη διατροφή σου. Με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο αποκλειστικά στις δικές σου γευστικές συνήθειες, σε προτρέπει να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, πλούσιο σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, και φυτικές ίνες.

Επίλεξε, λοιπόν, τις γεύσεις που επιθυμείς για κάθε ένα από τα γεύματα της ημέρας. Κάνε την εβδομαδιαία σου λίστα με τα ψώνια και μαγείρεψε εύκολες και γρήγορες συνταγές για όλη την οικογένεια, ακολουθώντας τη διατροφή Curves. Έτσι, θα φτάσεις ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στους στόχους σου.

Όσο θα περνάει ο καιρός θα καταλάβεις ότι το Curves σου προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα απλό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Απολύτως προσαρμοσμένο στα θέλω και τις ανάγκες σου, σε βοηθά να πετύχεις το στόχο σου και να απολαύσεις τη ζωή σου με δύναμη, υγεία και αισιοδοξία. Και μην ξεχνάς η ομάδα του γυμναστηρίου είναι πάντα δίπλα σου για ό,τι χρειαστείς.

Η πρώτη εβδομάδα είναι εντελώς δωρεάν, με μία μόνο αίτηση στην σελίδα της αλυσίδας στο Facebook.

Διευθύνσεις
Τσιμισκή 60 & Αγίας Σοφίας
28ης Οκτωβρίου & Φάωνος 2, Ανάληψη
Καραολή και Δημητρίου 33 & Αγ. Αναστασίας 12, Εύοσμος
Βασιλικής Ταβάκη 13, Θέρμη
Αργυρουπόλεως 12, Καλαμαριά
Βασ. Όλγας 182, Ντεπώ
Πυλαίας 59, Τούμπα
Αντωνίου Δανιόλου 57, Χαριλάου
Αλ.Υψηλάντη και Αναγεννήσεως 1, Ωραιόκαστρο
Ρωμανού 11, Περαία
Λεωφόρος Παπανικολάου, Ρετζίκι
Λεωφόρος Κομνηνών 71, Πανόραμα