Ένα ακόμη biscotto workshop με θέμα την πατρική αγάπη  και το ρόλο του πατέρα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Πατέρας: συμπρωταγωνιστής ή θεατής;

Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τον ρόλο της μητέρας στην ψυχική υγεία των παιδιών, που ο πατέρας για καιρό, έμεινε στην αφάνεια. Το μεγάλωμα των παιδιών, δεν θεωρείται πλέον γυναικεία υπόθεση. Το ότι τα διαζύγια αυξήθηκαν, το ότι ο ρόλος των δύο φύλλων άλλαξε, το ότι η οικογένεια πλέον, αντιμετωπίζεται ως σύστημα που καθορίζει τις σχέσεις των μελών της, οδήγησε στο να πέσουν τα φώτα στην επίδραση του «μπαμπά», στην ζωή μας.
Ένα σεμινάριο για το πόσο χρειαζόμαστε το αντρικό πρόσωπο στην παιδική μας ηλικία, για τον τρόπο με τον οποίο καθορίζει τις ενήλικες σχέσεις μας.
Τι προκαλείται στην ψυχολογία κάποιου, όταν ο πατέρας είναι απών;
Ποιες ποιότητες είναι απαραίτητες για την συναισθηματική μας νοημοσύνη, ποια είναι η θέση του σε μονογονεικές οικογένειες, τι προσδοκίες υπάρχουν από την πλευρά των παιδιών εκείνον;
Υπάρχει τέλειος πατέρας, ποιο είναι το «σύνδρομο της ηλέκτρας» και ποιες είναι οι συνέπειες της αποστασιοποιημένης σχέσης του πατέρα με τον γιο;
Θα αναφέρουμε τον ρόλο του στην σεξουαλική μας ταυτότητα ή στην πνευματική εξέλιξη των παιδιών, καθώς και τους πολλαπλούς ρόλους που αναλαμβάνει ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.
«Αντίο,μπαμπά. Από μένα, μπαμπά, ποτέ δε δέχτηκες τίποτα που να μην ήταν τσάμπα ή μικρής αξίας . Πότε δεν έμαθες να παίρνεις. Δεν άντεχες την ιδέα να έχεις ανάγκη τον άλλον. Μπαμπά, νιώθω πως είναι πολύ αργά για σένα. Νιώθω πως είναι πολύ αργά για να περιμένω να μου μάθεις να δέχομαι. Αλλά δεν είναι αργά για μένα, μπαμπά. Θέλω να μάθω να παίρνω, θέλω να μάθω να αφήνω τους άλλους να με στηρίζουν. Θέλω να μάθω να έχω ταίρι, μπαμπά. Όχι παιδί, ταίρι. Και όσο για σένα, μπαμπά, δε θα καθίσω να περιμένω πότε θα μάθεις να παίρνεις. Σήμερα μεγάλωσα,μπαμπά… Ίσως από σήμερα να είναι το πρώην παιδί σου». (Χόρχε Μπουκάι)

Παρουσίαση: Χαρά Βλαχοδήμου / Κλινική Ψυχολόγος/ Υπνοθεραπεύτρια

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Δευτέρα 3 Δεκέμβρη

Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
workshop biscotto community