Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα Χριστούγεννα 2023-Πρωτοχρονιά 2024, μας υποδέχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οδό Αριστοτέλους, πάνω από την Εγνατία, στο κέντρο της πόλης.

Που θα Λειτουργεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά 2023-2024 στη Θεσσαλονίκη:

39 ξύλινα, ομοιόμορφα σπιτάκια θα ανεγερθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους, πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου, που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας.

Διάρκεια και Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2023-2024:

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 23:30, από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης το στήσιμο της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, στην οποία εκτός από τα εμπορικά σπιτάκια θα τοποθετηθούν και 4 οικίσκοι για τους συλλόγους και τις ΜΚΟ που παρουσιάζουν την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση τους.

Επίσης προβλέπονται και τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η εορταστική διάθεση που χαρίζει ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στη Θεσσαλονίκη είναι και φέτος ο κύριος στόχος όλων των εορταστικών δράσεων στην πόλη.

Τόσο οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μπορούν να απολαμβάνουν μια, γλυκιά και γεμάτη Χριστουγεννιάτικη μαγεία, βόλτα στον εορταστικό άξονα της Αριστοτέλους, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όλων και αποτελεί ένα must see, για τη Χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τι θα βρείτε στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Αριστοτέλους:

Όλες οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, έχουν μια θέση στους ξύλινους οικίσκους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Θεσσαλονίκης.

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, πίτες και πεϊνιρλί, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, δίπλες και αμυγδαλωτά, λουκουμάδες, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, σιροπιαστά, ζαχαρωτά και σοκολατένια γλυκίσματα θα έχουν τον πρώτο λόγο στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά 2023-2024, καθώς θα ευφραίνουν τον ουρανίσκο μικρών και μεγάλων και θα τους κρατούν ζεστούς στη Χριστουγεννιάτικη βόλτα τους.

Δυναμικό παρών όμως δίνουν και τα νοστιμότατα street food (hot dog, πίτσες, σουβλάκια), μικρογεύματα και κρύα σάντουιτς για να γίνει η βόλτα σας, ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός που θα ικανοποιήσει γευστικά μεγάλους και παιδιά.

Αντίστοιχα οι εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά 2023-2024 της Θεσσαλονίκης, θα έχουν τα ράφια τους γεμάτα με Χριστουγεννιάτικα είδη, είδη δώρων, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα, αξεσουάρ, καλλυντικά, σαπούνια, αρώματα και αντικείμενα που τραβούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ώστε να τονωθεί η αγορά της πόλης.

Τα Περίπτερα της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στην Αριστοτέλους:

Οι 39 ξύλινοι οικίσκοι-περίπτερα, εξυπηρετούν επιχειρηματίες εστίασης και άλλων κλάδων, είναι κατασκευασμένοι ομοιόμορφα, το μήκος πρόσοψης φτάνει έως τα 3 μέτρα και θα είναι όλα στολισμένα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Επιπλέον 4 περίπτερα-οικίσκοι θα τοποθετηθούν για να διατεθούν σε συλλόγους, ΜΚΟ για να παρουσιάσουν τη δράση τους, ενώ προβλέπονται και τραπεζοκαθίσματα για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνος για την “ανέγερση” του Χριστουγεννιάτικου χωριού, την ηλεκτροδότηση και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, καθώς και την καθαριότητα του χώρου.

Η λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την περίοδο Χριστούγεννα 2023-Πρωτοχρονιά 2024, που θα διεξαχθούν στον άξονα της Αριστοτέλους (πλατεία και οδός).

Ο εορταστικός διάκοσμος και η θεματολογία του, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι δράσεις και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια, θα είναι και φέτος στο επίκεντρο της εορταστικής περιόδου με σκοπό να δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα και γιορτινή ατμόσφαιρα για όλη την πόλη.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Thessaloniki Blog