Που θα βγείτε;

H περιήγηση στα περίπτερα και στις εκδηλώσεις της 82ης Δ.Ε.Θ. είναι και μια καλή ευκαιρία για βόλτα στην πόλη για τους Θεσσαλονικείς αλλά και τους επισκέπτες. Παρακάτω σας έχουμε 5 προτάσεις για να απολαύσετε το κρασί σας ή ένα cocktail και να χαλαρώσετε με φίλους. Κάθε πρόταση έχει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ακολουθήστε μας…

Senor

Ξεχωρίζει σίγουρα για την αισθητική του. Signature coffees, δεκάδες ετικέτες οίνου από ελληνικά εκλεκτά κτήματα, cocktails με την υπογραφή του Γιώργου Τερζάκη και ένα premium menu δίνουν το στίγμα.

Προξένου Κορομηλά 1
Τ: 2310250226 

Le Coq Tail Mix Bar

Ανεβαίνετε στα Κάστρα και απολαμβάνετε την υπέροχη αυτή θέα πίνοντας τα φημισμένα cocktails του που συνδυάζουν ποτά και γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο. Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητη και η επιβλητική μπάρα στο εσωτερικό του, εκεί που οι καταξιωμένοι bartenders του, ετοιμάζουν τις ιδιαίτερες προτάσεις τους.

Λεωφόρος Όχι 2, Κάστρα
Τ: 2310960562

 

Οινοτόπι – Καπνοτόπι
Καπνοπωλείο – Κάβα – Εδεσματόριο

Δεν είναι ένα συνηθισμένο wine-bar, είναι ένα σημείο με ξεχωριστό χαρακτήρα. Ενημερωμένη κάβα, είδη καπνού, απ’ όπου δε λείπουν οι καλύτερες εταιρείες πούρων, αλλαντικά, τυροκομικά και το μοναδικό σημείο στο κέντρο, με δική του δεξαμενή με όστρακα, που τα ετοιμάζουν την ώρα που τα επιλέγετε. Μπορείτε να απολαύσετε κρασί και αποστάγματα και να επιλέξετε όστρακα, ποικιλίες και γλυκό, τα οποία έρχονται σε πιατέλες με πολύ ιδιαίτερο στήσιμο.

Παύλου Μελά 28
Τ: 2310272852 

 

Paraty and Loft – Feels like home

Δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψεις ως τη Βραζιλία όταν μια βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του κέντρου της Θεσσαλονίκης στα Λαδάδικα σε οδηγήσει στο Paraty. Πήρε το όνομά του από το ομώνυμο γραφικό ψαροχώρι της Βραζιλίας που παρουσιάζει αρχιτεκτινικλη παρόμοια με αυτή του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Paraty and Loft. Πρόκειται για cafe-bar και multispace στέκι που ήρθε για να μας κάνει να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Από τα vintage έπιπλα και τα στοιχεια art deco στα σαλόνια του, είναι αλλά και το παλιό πιάνο για stand, σίγουρα θα βρείτε την αγαπημένη σας γωνιά. Μάλιστα με την προσωπική επίβλεψη της Έφης Γιοσμά, η διακόσμηση ανανεώνεται συνεχώς και νέα στοιχεία και έπιπλα προτίθενται ή αντικαθιστούν παλιότερα, κρατώντα πάντα σταθερή τη σπιτική διάθεση.

Πίνδου 8, Λαδάδικα
Τ: 2310522403