Κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας το ενδιαφέρον για την 82η ΔΕΘ, που χθες, για μία ακόμη μέρα, γέμισε με χιλιάδες επισκέπτες. Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ενθουσίασαν το κοινό, που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί μπροστά από τη σκηνή των music events.

Απόψε τη σκυτάλη παίρνουν η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Στέλιος Διονυσίου, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 82η ΔΕΘ.

Χθες το απόγευμα η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo υποδέχθηκε και τίμησε τους ποδηλάτες Jochen Hardt και Torsten Reh, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου από την πόλη Simmerbach της Γερμανίας για μία ποδηλατική πορεία προς την Ελλάδα (HOPE FOR A SMILE TOUR) με την βοήθεια χορηγών για κάθε χιλιόμετρο που διένυαν. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διανεμηθεί ισόποσα σε τέσσερις κοινωφελείς οργανώσεις. Μάλιστα, οι ποδηλάτες παρέδωσαν χθες, εντός της ΔΕΘ, μέρος του ποσού στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Σήμερα στις 17:30 στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης θα πραγματοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας μια διαδραστική δράση εξοικείωσης παιδιών 5 έως 10 ετών με τον εμβολιασμό, με τίτλο «Ο Κοκκινομυτούλης εμβολιάζεται».

Στις 19:30 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα δώσει την παράσταση «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό για παιδιά, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης.

Επίσης σήμερα το απόγευμα, μετά τις 18:30, οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Κινέζικο χορό του Λιονταριού από την ομάδα shao lin kung fu, που θα περιφέρεται χορεύοντας μέσα στους χώρους της Έκθεσης.

Μεγάλη συνεχίζει να είναι η επισκεψιμότητα στο Περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας Κίνας, που εντυπωσιάζει με το μέγεθος των συμμετεχουσών εταιρειών, αλλά και με τα τεχνολογικά επιτεύγματα που παρουσιάζουν.

Στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» συνεχίζεται η προβολή του 60λεπτου ντοκιμαντέρ του Γρηγόρη Βαρδαρινού, «Θεσσαλονίκη 1917-Η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη», ενώ στην ίδια αίθουσα μπορεί κανείς να δει φωτογραφικό υλικό από τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, αλλά και την έκθεση κινέζικων κοστουμιών από παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θεματική ενότητα AKADEMIA, σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπου νέα προγράμματα σπουδών, ερευνητικά προγράμματα και workshops ρομποτικής  μαγνητίζουν τα βλέμματα. Την ίδια ώρα γεύσεις και προϊόντα από όλη την Ελλάδα κατακλύζουν την 82η ΔΕΘ (Περίπτερα 4 και 7), που συγκεντρώνει παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας και δίνει στη γαστρονομία άλλο περιεχόμενο. Και βέβαια η ομορφιά και η μόδα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη φετινή διοργάνωση, όπου παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις (Περίπτερο 16).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της 82ης οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στο ειδικό σταντ της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», στην είσοδο του Περιπτέρου 15.

Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.

 

Την 82η ΔΕΘ στηρίζει πλειάδα χορηγών και συνεργατών:
Η QATAR, Επίσημος Αερομεταφορέας της 82ης ΔΕΘ, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα, η Γιαννίρης ΑΕ, με τα Peugeot να είναι τα Επίσημα Αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ, η Nestle Ελλάς, η Μαλαματίνα, χορηγός των συναυλιών, η εταιρεία «Λιμουζίνες Greece Vips», Χορηγός Μετακινήσεων των συναυλιών, τα ξενοδοχεία Μediterranean & Grand Hotel Palace του Ομίλου Luxury Hotels, Επίσημα Ξενοδοχεία των συναυλιών, η εταιρεία Σαμιωτάκης, χορηγός catering των συναυλιών, οι Singular Logic, MLS και Icap και οι Χορηγοί Επικοινωνίας.