Ένα μήνυμα αλληλεγγύης στέλνουν με την έκθεση έργων τους μέσα στην 82η ΔΕΘ, ζωγράφοι και γλύπτες του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Η Έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού» φιλοξενείται κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Με «όπλο» την κοινή γλώσσα της τέχνης, 21 εικαστικοί με 25 έργα καταγράφουν το δράμα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς.

Η έκθεση ταξιδεύει τον επισκέπτη στις «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», από τη Σμύρνη και την Ιωνία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την αρχαία Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται αύριο στο φουαγιέ του «Ι. Βελλίδης» στις 20:00 από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσο Τζήκα και από τον Πρόεδρο του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου κ. Αντώνη Φιλιππόπουλο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Η έκθεση φιλοξενείται στο φουαγιέ του «Ι. Βελλίδης» και είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00-22:00, με ελεύθερη είσοδο.