Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στην 82η ΔΕΘ, που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα πεδίων, από την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον πολιτισμό μέχρι τη διασκέδαση και τη γαστρονομία. Χθες βράδυ στη σκηνή των music events έδωσαν τον λαϊκό τόνο ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νίκος Μακρόπουλος, που παρέσυραν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Απόψε ο συναυλιακός χώρος θα γεμίσει με το μουσικό εκτόπισμα του Γιώργου Νταλάρα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που θα ανέβουν στη σκηνή μετά τις 21:30 και θα ταξιδέψουν τον κόσμο με γνωστές και αγαπημένες σε όλους μελωδίες. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 82η ΔΕΘ.

Χθες το απόγευμα εγκαινιάστηκε στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» η έκθεση ζωγραφικής «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού» από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσο Τζήκα, τον πρόεδρο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», κ. Βασίλη Παππά και τον πρόεδρο του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, κ. Αντώνη Φιλιππόπουλο. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Σήμερα στις 17:30 στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης θα πραγματοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας μια διαδραστική δράση γνωριμίας με τη διατροφή για παιδιά 5 έως 8 ετών, με τίτλο «Φρούτα και λάχανα, χαρές και χάχανα».

Στις 19:00 θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στους ποδηλάτες Jochen Hardt και Torsten Reh, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου από την πόλη Simmerbach της Γερμανίας για μία ποδηλατική πορεία προς την Ελλάδα (HOPE FOR A SMILE TOUR) με την βοήθεια χορηγών για κάθε χιλιόμετρο που διένυαν.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διανεμηθεί ισόποσα σε τέσσερις κοινωφελείς οργανώσεις. Εντός της ΔΕΘ θα δοθεί ποσό στο «Χαμόγελο του παιδιού». Η υποδοχή των ποδηλατών θα γίνει στην πύλη Εμπορίου και η απονομή της τιμητικής πλακέτας στον εκθεσιακό χώρο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στις 19:00 επίσης 80 μαθητές του κινέζικου σχολείου της Θεσσαλονίκης θα τραγουδήσουν για το κοινό της 82ης ΔΕΘ στην είσοδο του Περιπτέρου 13.

Στις 19:30 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα δώσει την παράσταση «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό για παιδιά, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι επισκέτες για το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας, Artecitya,  που φιλοξενείται στον όροφο του Περιπτέρου 2, ενώ και το e-gaming, στο περίπτερο 17, γεμίζει καθημερινά από κόσμο και δη νεολαία. Πολλά και ενδιαφέροντα για τον αγαπημένο φραπέ μαθαίνουν όσοι επισκέπτονται το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé», στο περίπτερο 11, κάνοντας και την απαραίτητη στάση στο beach bar του, που «μυρίζει» κυριολεκτικά καλοκαίρι.

Και βέβαια οι θεματικές ενότητες για την επιχειρηματικότητα, τις ξένες συμμετοχές, την ενέργεια και τη δόμηση, τη μηχανοκίνηση, την καινοτομία, τη γαστρονομία, την εκπαίδευση και την ομορφιά προσελκύουν καθημερινά τα βλέμματα.

Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.

Την 82η ΔΕΘ στηρίζει πλειάδα χορηγών και συνεργατών:
Η QATAR, Επίσημος Αερομεταφορέας της 82ης ΔΕΘ, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα, η Γιαννίρης ΑΕ, με τα Peugeot να είναι τα Επίσημα Αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ, η Nestle Ελλάς, η Μαλαματίνα, χορηγός των συναυλιών, η εταιρεία «Λιμουζίνες Greece Vips», Χορηγός Μετακινήσεων των συναυλιών, τα ξενοδοχεία Μediterranean & Grand Hotel Palace του Ομίλου Luxury Hotels, Επίσημα Ξενοδοχεία των συναυλιών, η εταιρεία Σαμιωτάκης, χορηγός catering των συναυλιών, οι Singular Logic, MLS και Icap και οι Χορηγοί Επικοινωνίας.