Το Ωραίον Ντεπώ είναι το καφενείο-παντοπωλείο του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού συνεταιρισμού. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί από ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή ζουν στην περιοχή Ντεπώ της νοτιοανατολικής Θεσσαλονίκης. Βασίζεται στη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια των μελών του με στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη της αλληλέγγυας οικονομίας.

Στο ωραίον Ντεπώ πρωταγωνιστούν οι συλογικότητα, ο σεβασμός στον παραγωγό, στον εργαζόμενο και στο περιβάλλον

Στο Ωραίον Ντεπώ τα προϊόντα τα προμηθεύονται κατά προτίμηση απευθείας από τους παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς τους ή από συνεταιριστικά και τοπικά παντοπωλεία. Ακόμα και ο καφές τους προέρχεται από συλλογικότητες μικρών παραγωγών της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα και οικονομικά ροφήματα, ποτά και μεζέδες που επιλέγονται με βάση την ποιότητα, τη δίκαιη τιμή αγοράς και πώλησης, το σεβασμό προς τους παραγωγούς/εργαζόμενους και το φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο τρόπο παραγωγής και διάθεσης. Αυτά και ακόμα περισσότερα προϊόντα μπορείτε να τα αγοράσετε και από το παντοπωλείο τους, για το σπίτι.

Οι εκδηλώσεις στο Ωραίον Ντεπώ

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο «Ωραίον Ντεπώ» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συζητήσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις, προβολές, γνωριμία με παραγωγούς και τα προϊόντα τους, μαθήματα χειροτεχνίας, και ομάδες ανάγνωσης λογοτεχνίας. 

Οι αρχές του συνεταιρισμού 

«Ο συνεταιρισμός μας συμμετέχει σε συλλογικές πρωτοβουλίες και πολιτιστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις στη γειτονιά, την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Σε τοπικό επίπεδο οι στόχοι μας περιλαμβάνουν την μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της γειτονιάς μας. Δίνουμε προτεραιότητα στο περιβάλλον, τον παραγωγό, τον εργαζόμενο, και τον άνθρωπο εν γένει εις βάρος του ατομικού κέρδους. Λειτουργούμε συλλογικά και συναινετικά, χωρίς ιεραρχία, εργοδότες ή υπαλλήλους. Στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με κοινότητες και συλλογικότητες που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές».

Περιοχή: Ανατολικά
Βαφοπούλου 18