Αν είστε τύποι του βουνού, αν απλώς θέλετε να ανακαλύψετε κάτι διαφορετικό από την Χαλκιδική, τις παραλίες της και τα λοιπά παραθαλάσσια spots κοντά στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα μέρος που βρίσκεται κοντά στην πόλη, είναι εύκολα προσβάσιμο, ιδανικό για παρέες και οικογένειες με παιδιά και – σίγουρα – με πολύ πιο υποφερτές θερμοκρασίες απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει το καλοκαίρι στην πόλη!

Το αναψυκτήριο Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό, μέσα στο πράσινο, μακριά από οποιονδήποτε θόρυβο ή ρύπανση και ιδανικό για να πάρετε μερικές ανάσες δροσιάς, χωρίς όμως να είναι δυσπρόσιτο. Το παραδεισένιο αυτό αναψυκτήριο βρίσκεται στον χώρο του Δημοτικού Πάρκου του Δήμου Αλιστράτης, όπου λειτουργεί και ζωολογικός κήπος.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε δημοτικό πάρκο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει απόλυτα και να δει από κοντά τα ζώα του ζωολογικού κήπου. Στρουθοκάμηλοι, λάμα, ελάφια, καμήλες, καγκουρό, πλησιάζουν τους επισκέπτες, ενώ λίγο πιο πέρα σε ειδικούς χώρους θα δείτε να κυκλοφορούν παγώνια, φασιανοί, πέρδικες κ.α.

Ένας φοβερός προορισμός που θα καλύψει όλα τα γούστα – ακόμη και των πιο απαιτητικών – και μάλιστα, χωρίς να διαθέσετε και πολλά χρήματα. Θα έρθετε σε απόλυτη επαφή με τη φύση, θα γευτείτε νόστιμα πιάτα (pizza, burgers, τοστ, pancakes, μεζέδες για να συνοδεύσετε το ουζάκι ή την μπίρα σας), φανταστικούς καφέδες και ροφήματα, σνακ, παγωτά και θα νιώσετε από την πρώτη στιγμή τη ζεστή τους φιλοξενία.

Το προσωπικό του είναι ευγενέστατο, χαμογελαστό και έτοιμο να σας εξυπηρετήσει, ο χώρος πεντακάθαρος και προσεγμένος, ενώ στα μεγάλα συν περιλαμβάνεται και ο άνετος χώρος στάθμευσης που διαθέτει στην είσοδο. Το μέρος είναι περιφραγμένο, επομένως δεν υπάρχει φόβος για τα παιδιά, τα οποία δεν ξεκολλάνε από τα πανέμορφα ζωάκια. Υπάρχουν κούνιες και αιώρες παντού, στις οποίες μπορούν να παίξουν ενώ εσείς απολαμβάνετε ήσυχοι τον καφέ ή αργότερα την μπίρα σας.

Η θέα προς τα γύρω βουνά (Φαλακρό, Παγγαίο) και τον κάμπο της Δράμας είναι απίστευτη και θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Κάποιες φορές, μάλιστα, διακρίνεται και το Υψάριο όρος της Θάσου, πέρα από τα υψώματα της Καβάλας.

Το ωράριο λειτουργίας του αναψυκτηρίου με τα ξύλινα τραπέζια είναι εναρμονισμένο με τη φύση, αφού ακολουθεί την ανατολή και τη δύση του ηλίου, ενώ λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου.

Διεύθυνση: Δημοτικό πάρκο Αλιστράτης Σερρών, στο λόφο του Αγ. Κωνσταντίνου

Τ: 6984708500

Facebook | Instagram