Από τις 14 μέχρι και τις 16 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί στην πλατεία Αριστοτέλους το THESSALONIKI MASTERS 2024, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος beach volley.

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους ανοίγει η αυλαία του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS, με την νύμφη του Θερμαϊκού να υποδέχεται το πρώτο μεγάλο τουρνουά για το σιρκουί του 2024 (13-16 Ιουνίου).

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει για 11η χρονιά τη μεγάλη φιέστα του Ελληνικού μπιτς βόλεϊ αλλά και όλες τις παράλληλες αγωνιστικές και εορταστικές δράσεις για τους αθλητές, τις αθλήτριες και το φίλαθλο κοινό.

ι παλαιότερες διοργανώσεις του 1999, 2000, 2001, 2002 και 2003 πραγματοποιήθηκαν δίπλα στον Λευκό Πύργο, ενώ το 2012, το 2018, το 2019, το 2022 και το 2023 οι αγώνες έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συνδιοργανωτές του THESSALONIKI MASTERS μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θεσσαλονίκης (Ε.ΠΕ.Σ.Θ.) και το σωματείο Α.Ε.Ν. Αγίας Τριάδος.

Οι αναμετρήσεις του κυρίως ταμπλό θα φιλοξενηθούν στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, ενώ τα προκριματικά για άνδρες και γυναίκες θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις Beach volley Avant-Garde στην Καρδία.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και το επίσημο τουρνουά Juniors, το οποίο θα διεξαχθεί παράλληλα με τα τουρνουά των ανδρών και των γυναικών. Οι αγώνες των Juniors θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Avant-Garde στην Καρδία Θεσσαλονίκης, με την τελική φάση να πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το κεντρικό γήπεδο που θα στηθεί θα είναι με όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, η αγωνιστική άμμος θα τοποθετηθεί στο πλακόστρωτο της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ θα κατασκευαστούν εξέδρες με χώρους για τους θεατές, τους επισήμους, τους χορηγούς και για τους δημοσιογράφους.

Το θέαμα από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού που θα αγωνιστούν αναμένεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους και μαζί με όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις θα προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη Θεσσαλονίκη ως ένα από τα κεντρικά σημεία συνάντησης του Ελληνικού μπιτς βόλεϊ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Τουρνουά την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 12.00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).