Όλο το Δεκέμβριο το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ είναι κατά βάση αφιερωμένο στα παιδιά και τους νέους γενικότερα. Γιατί η διαπαιδαγώγηση και ο τρόπος ψυχαγωγίας των παιδιών μας, είναι δεδομένο ότι διαμορφώνεται  και από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες και ένας από αυτούς, κατά τη γνώμη μας πολύ σημαντικός, είναι και οι παραστατικές τέχνες. Και η αναμφισβήτητη διαδραστική επίδρασή τους!

Έτσι το Δεκέμβριο στο πρόγραμμα του θεάτρου παιδικές και νεανικές σκηνές συναντώνται με το θέατρο Σκιών, το θέατρο με κούκλες, τον μάγο Σανκάρα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 & 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 22,29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΏΡΑ 17:00
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΜΗΡΟΥ «ΙΛΙΑΔΑ»

Ο “Μικρός Βορράς” σε συνεργασία με τους “The Prefabricated Quartet”, μια από τις πιο γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι γράψανε τη μουσική, παρουσιάζει σε 70΄ όλη την Ιλιάδα του Ομήρου. Mια παράσταση για νέους, εφήβους, εκπαιδευτικούς και όσους θέλουν να δουν την Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική!

Μια “σύγχρονη” Ιλιάδα με video games και ραπ, όπου Τρώες και Αχαιοί σφάζονται μεταξύ τους σαν καλοκουρδισμένες μαριονέτες των Θεών, σε μία αφήγηση που ξεκινά με έναν θυμό και λήγει με μια συμφιλίωση.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης έγινε στο πλαίσιο του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Πρόγραμμα 2021-, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το βιβλίο του Μιχάλη Γκανά από το οποίο αντλούνται οι στίχοι που πλαισιώνουν την παράσταση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Συντελεστές:
Θεατρική ∆ιασκευή: Μικρός Βορράς, Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς, Φιλολογική Επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά, Σκηνοθεσία – φωτισμός: Τάσος Ράτζος, Σκηνικό-Κοστούµια-Κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Παπαδηµητρίου, Επιµέλεια Κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος

Ηθοποιοί: Αλέξης Κότσυφας, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, στο ρόλο της Ιοκάστης η Αγαύη Παπανικολάου

Ζωντανή Μουσική: Θοδωρής Παπαδηµητρίου (τσέλο), Χρήστος Γούσιος (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλης Σιώνας (ηλεκτρικό µπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύµπανα)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5,12,19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 & 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΩΡΑ 12:00
Οι REDICOLO παρουσιάζουν την παράσταση θεάτρου κούκλας
«ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ»

Οι REDICOLO έρχονται στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ με τις μεγααάλες κούκλες τους, για να μοιραστούν με μικρούς και μεγάλους την ιστορία ενός διαφορετικού αγοριού: της αγαπημένης ξύλινης μαριονέτας ΠΙΝΟΚΙΟ που κινείται χωρίς σπάγκους και ονειρεύεται να βρει τη θέση του στον κόσμο των ανθρώπων.

Μία παράσταση για όλη την οικογένεια που, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αποκαλύπτει την ομορφιά της διαφορετικότητας, με ευαισθησία, τρυφερότητα και πολύ χιούμορ. «Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, ο κόσμος θα ήταν τόσο βαρετός!»

Ο ΠΙΝΟΚΙΟ, ήρωας του κλασικού αριστουργήματος του Κάρλο Κολόντι, θέλει να γίνει αληθινό αγόρι, αλλά δεν ξέρει τι πάει να πει «αληθινό». Μέσα από τις απίστευτες περιπέτειές του, ο ΠΙΝΟΚΙΟ θα μάθει πολλά: για τις συνέπειες των επιλογών και των αποφάσεων στη ζωή, για την αξία της ενσυναίσθησης, για τη δύναμη της συγχώρεσης και για την ομορφιά της διαφορετικότητας. Θα μάθει ότι «αληθινός άνθρωπος είναι αυτός που δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, αλλά νοιάζεται για τους συνανθρώπους του.»

«ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ». Μια παράσταση σύγχρονου θεάτρου κούκλας για μικρά και μεγάλα παιδιά, που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως για τις χειροποίητες κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, την καλλιτεχνική πρωτοτυπία και την ευρηματική διασκευή στο κλασικό κείμενο του Κάρλο Κολόντι. Είναι η τρίτη παραγωγή της ομάδας Redicolo, γνωστής για την ποιοτική δουλειά της στο χώρο του θεάτρου κούκλας για παιδιά, και έχει κάνει από το 2016 περισσότερες από 200 παραστάσεις σε σχολικούς και θεατρικούς χώρους της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας. Την έχουν παρακολουθήσει ήδη χιλιάδες παιδιά και έχει αποσπάσει θερμές κριτικές από γονείς, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Κάρλο Κολόντι, Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος,Σκηνικό – Κοστούμια – Μάσκες: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Βίκυ Γούσιου,Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος,Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί: Μανώλης Καλπενίδης,Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Καλπενίδου,Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης,Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου,Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης, Επικοινωνία: Δέσποινα Καλπενίδου, Μαρίνα Καζόλη, Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5,12,19, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 & 9,16,23,30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022  ΩΡΑ 17:00
«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Ο μικρός Πρίγκιπας κατέβηκε από τον πλανήτη του για να μείνει στις καρδιές μας. Ο κόσμος του είναι φτιαγμένος με γενναιοδωρία, είναι φτιαγμένος για να μοιράζεται. Είναι φτιαγμένος για την εποχή μας. Ξεδιπλώνοντας μία μία τις σελίδες του έργου και μία μία τις συναντήσεις του μικρού πρίγκιπα θα κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι ενηλικίωσης και αυτογνωσίας. Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα παίζει και θα αφηγείται και ένα τσέλο, ένα πιάνο, μια ηλεκτρική κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα θα ντύνουν μουσικά την αφήγηση δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο μέσα στο οποίο θα ταξιδέψει ο πρίγκιπας.

Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού θα συμβολίζονται με τα αντικείμενα που τους χαρακτηρίζουν και ο αφηγητής με την τεράστια εμπειρία του στο κομμάτι της διάδρασης θα επικοινωνεί όλα τα μυστικά του βιβλίου.

Σε επιλεγμένα σημεία θα σταματάει η ανάγνωση για να δώσουμε στα παιδιά λόγο. Τα οποία μέσα από την συμμετοχή τους θα παίρνουν ενεργό ρόλο στην παράσταση!

Και ο λόγος τους θα αφορά όχι μόνο την δική τους συμμετοχή, αλλά και τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη διείσδυση στο αινιγματικό κείμενο του Εξυπερύ και σε θέματα όπως είναι η φιλία, η αγάπη, η ματαιοδοξία.

Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση: Στρατής Τσίρκας, Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος, Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα, Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη, Μάσκες: Θάλεια Καρεπίδη, Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Στίχοι: Ευαγγελία Παπαμιχαήλ, Φωτογραφία: Γιώργος Σκανδαλάρης, Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου, Προβολή & Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου, Παραγωγή: Μικρός Βορράς, Διαβάζει-Παίζει ο ηθοποιός: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ζωντανή μουσική: Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Θοδωρής, Παπαδημητρίου, Νάσια Σιαμέτη

Το βιβλίο σε μετάφραση Στρατή Τσίρκα κυκλοφορεί στις εκδόσεις «Ηριδανός».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 & 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 17:00
ΟΜΗΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

Το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια “πατρίδα” και “νόστος”.

Όλοι μαζί, ηθοποιοί και θεατές γίνονται ένα, δημιουργώντας μια αρμονική και μοναδική εξιστόρηση των ταξιδιών του θαλασσοπόρου Οδυσσέα. Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση το θέατρο μεταμορφώνεται σε χώρο που αποκαλύπτει τον μοναδικό κόσμο του Οδυσσέα, έναν κόσμο ωρίμανσης και συνάντησης με το απρόσμενο, οι θεατές γίνονται συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί το όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του κειμένου.

Συντελεστές:
Κείμενο: Μικρός Βορράς, Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος, Σκηνικό: Μαρία Καβαλιώτη, Κοστούμια-Μακιγιάζ-Χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης, Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Γιώργος Βραχνός, Επιμέλεια Κίνησης: Λένα Μοσχά, Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου, Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη, Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης, Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου., Φιλολογική επιμέλεια: Αναστασία Κεφαλά

Παίζουν: Ιωάννης Καμπούρης, Αργέττα Οκαλίδου, Χρήστος Τσάβος, Αφροδίτη Νικολιουδάκη

 

23,24,25,27,28,29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΩΡΑ 17:30

Ένα μαγικό Show πασπαλισμένο με Χριστουγεννιάτικη μαγεία το «Sankara Magic Christmas» και τις ψυχαγωγικές ψευδαισθήσεις του μάγου Σανκάρα, θα απολαύσουμε από 23 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου

Ο κορυφαίος Έλληνας μάγος Σανκάρα σε καλεί να βιώσεις απίστευτες στιγμές που πάνε κόντρα στους νόμους της φύσης και της λογικής.

Sankara Magic Christmas

Ήρθε η ώρα για μια Χριστουγεννιάτικη δόση αστερόσκονης που θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη φορά καθώς ο κορυφαίος Έλληνας μάγος Σανκάρα και η ομάδα του έρχονται στο ολοκαίνουργιο Θέατρο Αμαλία για να παρουσιάσουν το νέο τους show, το «Magic Inside».

Εδώ η μαγεία αποκτά νόημα καθώς στο «Magic Inside» όλα ακροβατούν ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ψευδαίσθηση. Παρακολουθήστε απίστευτες στιγμές, που κόβουν την ανάσα, που «κλέβουν» το μυαλό και μιλούν στην ψυχή μας καθώς και άλλα πρωτότυπα και απίστευτα tricks κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής.

Ένας από τους σύγχρονους αλχημιστές της εποχής μας έρχεται για να μας χαρίσει μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα για μικρούς και μεγάλους… Μην το χάσετε!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΩΡΑ 12:00

«Ο Καραγκιόζης και το πνεύμα των Χριστουγέννων»

Ημέρες Χριστουγέννων , ημέρες γιορτινές!

Όλοι είναι χαρούμενοι, ανταλλάσουν δώρα και τραγουδούν. Όμως υπάρχει κάποιος που όχι μόνο δεν του αρέσουν αυτές οι μέρες αλλά τα βάζει και όποιον χαίρεται και γιορτάζει. Ο Καραγκιόζης μαζί με τον Χατζηαβάτη αποφασίζουν να του αλλάξουν γνώμη. Θα τα καταφέρουν;

Κείμενα – μουσική επιμέλεια – φιγούρες – σκηνοθεσία Χρήστος Στανίσης

 

3,4,5,9,10,11,12,16,17,18,19,25,26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 21.00
«Bonsai Ιστορίες για το Βέλος του Χρόνου» 

Η ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα» παρουσιάζει την παράσταση «Bonsai. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου.» Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου

Η ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα» παρουσιάζει, από τις 3 έως τις 26 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αμαλία, την παράσταση «Bonsai. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου». Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου, που, μιλώντας με τρυφερότητα και χιούμορ για το εφήμερο της ύπαρξης (το βέλος του χρόνου), μας προσκαλεί να δούμε την ομορφιά της ζωής σε όλα της τα στάδια, τονίζοντας τη σημασία της αγάπης και της φροντίδας.

«Η ομορφιά του μπονσάι είναι αποτέλεσμα επίμονης, καθημερινής φροντίδας.»

Haru. Natsu. Aki. Fuyu. Άνοιξη. Καλοκαίρι. Φθινόπωρο. Χειμώνας. Αντλώντας έμπνευση από την αισθητική και τη φιλοσοφία της ιαπωνικής παράδοσης, η παράσταση μας ταξιδεύει στις τέσσερις εποχές του χρόνου και της ζωής. Πώς είναι να ζεις με ηλικιωμένα άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας; Η αληθινή ιστορία της Χριστίνας Κοροβίλα, ηθοποιού και φροντίστριας κατ’οίκον ηλικιωμένων γυναικών που πάσχουν από διαταραχές της μνήμης, συνδυάζεται με ερευνητικό υλικό για την τρίτη ηλικία και ζωντανεύει επί σκηνής σε μία σύνθεση ντοκουμέντου και αναπαράστασης με τρεις ηθοποιούς, προσκαλώντας μας να μπούμε στη θέση των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια ή Alzheimer αλλά και στη θέση των φροντιστών ή των οικείων τους. Πόσο διαφορετική είναι η βιωμένη εμπειρία από τις στερεοτυπικές εικόνες που μπορεί να έχουμε για την τρίτη ηλικία και τις αλλαγές που τη συνοδεύουν;

Παραλληλίζοντας τη ζωή με το hanami (χανάμι), το ιαπωνικό έθιμο της θέασης της εφήμερης ομορφιάς των ανθισμένων κερασιών, η παράσταση «Bonsai. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου» μας θυμίζει ότι η ζωή μας είναι μία παροδική γιορτή. Ακόμα κι όταν η γιορτή τελειώσει, πάντα μένει κάτι που δεν χάνεται ποτέ: η αγάπη που πήραμε και η αγάπη που δώσαμε στους άλλους.

«Δεν ξέρω ποια είναι, αλλά την αγαπάω.»

Λίγα λόγια για την ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα»

Η ομάδα «Άνθρωπος Στη Θάλασσα» δημιουργήθηκε το 2010 από τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Κλαίρη Χριστοπούλου, τον εικαστικό Νάσο Χαλκίδη και τη Ροδή Στεφανίδου στην οργάνωση παραγωγής, ενώ από το 2014 στο δυναμικό της ομάδας προστέθηκε η ηθοποιός Νατάσσα Αστρεινίδη.

Κύριο στόχο της ομάδας αποτελεί η σύνδεση του καλλιτέχνη με την εποχή του, μέσα από τη θεώρηση του θεάτρου ως τόπο συνάθροισης, συνάντησης με την ετερότητα και διαμόρφωσης πολιτικής και κοινωνικής ταυτότητας. Η ευαισθητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η άρση των στερεοτύπων, η ανασύσταση της ιστορικής μνήμης, η φωνή στον αδύναμο και τον καταπιεσμένο ορίζουν αυτό που σημαίνει για μας το θέατρο: μία σχεδία που απλώνει το χέρι στον άνθρωπο στη θάλασσα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου, Σκηνικά: Μαρία Όσσα, Κοστούμια – Ειδικές κατασκευές: Πένη Ντάνη, Μουσική: Ανδρέας Ασημακόπουλος, Κίνηση: Δέσποινα Καπουλίτσα, Σχεδιασμός φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα, Ειδική συνεργάτιδα έρευνας: Κατερίνα Κανδυλίδου, Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης, Trailer: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου, Παραγωγή: Ομάδα «Άνθρωπος στη Θάλασσα»

Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ Νατάσσα Αστρεινίδη, Χριστίνα Κοροβίλα, Δήμητρα Σταματίου

6,7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 21.00

 

«Football / I consider it a challenge before the whole human race» Βασισμένο στο Football: Το παιχνίδι της ανθρωπότητας του Θανάση Τριαρίδη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Όλια Πανίδου
Συνεργάτις δραματουργός: Δέσπω Πύρτσιου
Μουσική επιμέλεια-ηχητικός σχεδιασμός: Νείλος Καραγιάννης
Σκηνογραφική-ενδυματολογική επιμέλεια: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου
Φωτισμοί: Ινώ Πικιώνη
Αφίσα/Πρόγραμμα: Χριστίνα Ελευθεριάδου
Φωτογραφίες: Μοσχος Γκουτζιούδης, Αναστασία Καρίκη
Trailer: Αναστασία Καρίκη
Στον ρόλο της Φ.: Αλεξάνδρα Σταμούλη
Μουσική (live): Νείλος Καραγιάννης
Διάρκεια: 75 λεπτά

 

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 21.00
«Αυτό είναι το improv theater»

Η μουσική ξεκινάει. Πρωτότυπη. Μια σύνθεση της στιγμής, που βασίζεται 100% στη ψυχολογία του Δανιήλ εκείνη τη στιγμή.

Ο Παναγιώτης και ο Μενέλαος εμπνέονται από αυτό που ακούν. Τους ξύπνησε ένα δυνατό συναισθημα. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χτίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος μέσα στο μυαλό τους. Και βγαίνουν στη σκηνή για να τον χτίσουν, να τον ζωντανέψουν και να δημιουργήσουν ένα αυθόρμητο, συναρπαστικό, αυτοσχεδιαστικό έργο επί τόπου. Εκείνη τη στιγμή.

Κανένας από τους 3 τους δεν είχε προετοιμάσει απολύτως τίποτα. Ολόκληρη η παράσταση δημιουργείται μπροστά στα μάτια σας. Γεννιέται και πεθαίνει την ίδια βραδιά.

Και λογικά κανένας σας δεν θα το πιστέψει. Αυτό είναι το improv theater.

Τι είναι το improv;

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο Improv Theater είναι μια μορφή θεάτρου διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχει κείμενο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες, δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Οι ηθοποιοί με έμπνευση το οτιδήποτε, δημιουργούν στη στιγμή μια ιστορία επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών. Αυτή η μορφή τέχνης είναι ευρέως γνωστή ως improv. Στο improv κάθε παράσταση είναι μοναδική.

Ο Δανιήλ, ο Μενέλαος και ο Παναγιώτης ανήκουν στην ομάδα της ImproVIBE, της πρώτης σχολής Improv Theater στην Ελλάδα, που εδρεύει στην Αθήνα από το 2012. Στα χρόνια λειτουργίας της έχει οργανώσει θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται σε γνωστά θέατρα της Αθήνας, ενώ επίσης έχει κάνει περιοδείες για παραστάσεις και εκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Η συνεισφορά της παγκοσμίως είναι επίσης σημαντική και έχει αναγνωριστεί ως ο πόλος του improv για την Ελλάδα. Από το 2015 διοργανώνει με τεράστια επιτυχία ετησίως στην Αθήνα το Mt. Olymprov, το διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου της Ελλάδας.

Ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματά της είναι ότι παρουσίασε μια καινούργια μορφή θεάτρου και σήμερα πλέον υπάρχει μια ενεργή κοινότητα εκατοντάδων ανθρώπων που ασχολούνται με το improv.

Αυτό είναι το improv theater.

 

info
Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310 842 509 και 6934 130 803