Το πληρέστερο, βραβευμένο Professional Diploma in Digital & Social Media, ξεκινά σε λίγες μέρες (10/9/2018) στη Θεσσαλονίκη και θελήσαμε να μάθουμε γιατί είναι σημαντικό να το παρακολουθήσει κανείς ώστε να εισέλθει με ένα πολύ δυνατό εφόδιο στον κόσμο του Digital. Μιλήσαμε με την Μπέττυ Κυριακίδου, Marketing Manager στην εταιρεία Health Marketing, και Instructor στο Content Marketing του Professional Diploma in Digital & Social Media της Knowcrunch και μας έλυσε όλες τις απορίες.

Συνέντευξη: Κατερίνα Ευσταθιάδου

Γιατί είναι σημαντικό να έρθει κάποιος σε επαφή με τον κόσμο του digital;

Μεγαλύτερη Ταχύτητα. Σωστότερη Στόχευση. Μικρότερο Κόστος. Μετρήσιμα Αποτελέσματα. Καλύτερη Απόδοση Επένδυσης (το λεγόμενο Return On Investment)!

Εξάλλου, η διείσδυση του Internet σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, σε όλες τις ηλικίες έχει ανατρέψει τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα της επικοινωνίας τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Συνεπώς, όποια επιχείρηση δεν φροντίσει να εναρμονιστεί με τις τάσεις, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής κινδυνεύει να τεθεί εκτός αγοράς.

Μάλιστα, το digital marketing –λόγω του χαμηλότερου κόστους του- αποτελεί φάρο ελπίδας για τις μικρές επιχειρήσεις που πλέον έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τους μεγάλους «παίκτες» και να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια του.

Πόσο βασικά είναι για μία επιχείρηση τα social media;

Τα social media θα έπρεπε να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής marketing κάθε επιχείρησης, ανεξαρτήτου μεγέθους!

Τα νούμερα το αποδεικνύουν εξάλλου: Το 2017 οι ενεργοί χρήστες των social media διαμορφώθηκαν σε περίπου 3,19 δις. Και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς! Ένας μέσος χρήστης του Internet διαθέτει περισσότερους από 7 λογαριασμούς social media, οι οποίοι απορροφούν περισσότερες από 2 ώρες του ημερήσιου χρόνου του, όταν αντίστοιχα οι έφηβοι δαπανούν 9 ώρες στα social profiles τους.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, 1 στους 2 Έλληνες χρησιμοποιεί τα social media καθημερινά, ενώ το 23% των χρηστών αφιερώνει περισσότερο από μία ώρα ημερησίως σε αυτά.

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: Οι χρήστες των social media προχωρούν σε αγορές; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Το 37% του χρόνου που δαπανά ένας μέσος χρήστης στα social media αφορά σε αλληλεπίδραση με branded περιεχόμενο. Πέντε στους δέκα χρήστες δηλώνουν ότι η τελευταία on line αγορά τους ήταν αποτέλεσμα μιας διαφήμισης που είδαν στο Facebook.

Συνοπτικά, μέσω των social media, μια επιχείρηση μπορεί να προσεγγίσει στοχευμένα το κοινό της, να αλληλεπιδράσει μαζί του παράγοντας αξιόλογο περιεχόμενο, να ενισχύσει το κύρος της, να επενδύσει στην ενίσχυση της αφοσίωσης του κοινού της (loyalty), να εκτοξεύσει την ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των πελατών της και φυσικά να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Όταν μιλάμε για Content marketing τι ακριβώς εννοούμε και γιατί μία επιχείρηση θα πρέπει να έχει content strategy;

Έχει τύχει να ακούσεις την έκφραση Content is The King; To Content Marketing βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο κάθε πετυχημένης καμπάνιας Digital Marketing.

Με τον όρο Content Marketing εννοούμε μια στρατηγική προσέγγιση marketing (ή τεχνική marketing) που εστιάζει στην παραγωγή και διανομή πολύτιμου και χρήσιμου περιεχομένου σε σταθερή βάση, με στόχο να προσελκύσει -και να διατηρήσει στη συνέχεια- την προσοχή του χρήστη, ώστε τελικά να τον ωθήσει σε μια επιθυμητή ενέργεια. Να αγοράσει ένα προϊόν για παράδειγμα.

Ένα χρήσιμο και καλογραμμένο άρθρο, ένα εμπνευσμένο βίντεο, ένα μοντέρνο γραφιστικό, ένα ενδιαφέρον infographic, ένα ποιοτικό podcast κ.ά αποτελούν σημαντικούς κρίκους μιας άρτιας στρατηγικής content marketing.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, μία επιχείρηση να εντάξει στρατηγική περιεχομένου στη συνολική digital στρατηγική της για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως γιατί: βελτιώνει τη φήμη και το κύρος της, χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό της, συμβάλλει στο SEO (Search Engine Optimization) και ενισχύει τις πωλήσεις της. Να σημειωθεί ότι το content marketing παρέχει περίπου 6 φορές υψηλότερο conversion rate (ρυθμό μετατροπής) από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο του digital marketing.

Ποιες βασικές ανάγκες της αγοράς έρχεται να καλύψει το Professional Diploma in Digital & Social Media;

Η «επανάσταση» που έφερε το digital marketing στην επικοινωνία των επιχειρήσεων με το κοινό τους δημιούργησε νέα δεδομένα και νέες ανάγκες στην αγορά εργασίας των marketers. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν πλέον στρατηγικές ψηφιακού marketing, αυξάνοντας τη ζήτηση για καταρτισμένα στελέχη.

Παράλληλα, σημαντική μερίδα των επαγγελματιών του κλάδου δεν μπόρεσε ή αρνήθηκε να προσαρμοστεί στις αλλαγές και επέλεξε να θρηνεί για την κατάρρευση των παραδοσιακών μέσων. Δημιουργήθηκε λοιπόν η ανάγκη εκπαίδευσης στελεχών στην ψηφιακή εποχή.

Το Professional Diploma in Digital & Social Media –μια σύμπραξη της Knowcrunch και του Deree- έρχεται να δώσει διπλή απάντηση στο πρόβλημα: αφενός εκπαιδεύει νέους Digital Super Heroes (όπως χαριτολογώντας αποκαλούμε τους αποφοίτους μας) στις πιο σύγχρονες μεθόδους marketing και αφετέρου μετεκπαιδεύει και βοηθά καταξιωμένα στελέχη της αγοράς να εναρμονιστούν στα νέα δεδομένα.

Κυκλοφορούν πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και courses για το χώρο του digital και για τα social media. Τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο course να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του, το συγκριτικό του πλεονέκτημα;

Α. Η Ύλη μας: Αποτελεί την πληρέστερη, πιο εμπεριστατωμένη και οργανωμένη ύλη σε σχέση με αντίστοιχα courses. Δεν μένει στη θεωρία. Βασίζεται στην πρακτική άσκηση και στις εργασίες. Παράλληλα, ανανεώνεται κυριολεκτικά καθημερινά. Έχει τύχει πολλές φορές να αλλάξουμε την ύλη λίγο πριν ξεκινήσουμε το μάθημά μας, επειδή το facebook για παράδειγμα μόλις είχε ανακοινώσει κάποιο νέο feature.

Β. Οι Instructors αυτού του course, αλλά και όλων των diplomas και certificates της KnowCrunch: Αποτελούν καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη της αγοράς, με πάθος κι αγάπη για τη δουλειά τους, αλλά και για τους φοιτητές τους. Στόχος μας είναι να τους εμπνεύσουμε, ώστε να παθιαστούν με το digital και να γίνουν κορυφαίοι επαγγελματίες στον χώρο.

Γ. H KnowCrunch εφαρμόζει με επιτυχία όλα όσα διδάσκει, όσον αφορά στη δική της στρατηγική προώθησης και προβολής! Για παράδειγμα, στις μηχανές αναζήτησης και για τα keywords “digital course” ή “diploma digital”κυριαρχεί τόσο στις διαφημίσεις όσο και στα οργανικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται άρτια δουλειά σε onsite και offsite SEO, στο content marketing και στις διαφημιστικές μας καμπάνιες. Όλη αυτή η γνώση και το πάθος ακόμη και για τη λεπτομέρεια έχει μεταλαμπαδευτεί στην ύλη μας.

Αυτό που προβληματίζει πάντα κάποιον που σκέφτεται ποιο course είναι το πιο κατάλληλο να παρακολουθήσει είναι οι καθηγητές που θα κάνουν τις παραδόσεις, καθώς τα ψηφιακά μέσα και τα social media είναι τομείς που διαρκώς εξελίσσονται. Θέλετε να μας μιλήσετε για τους διδάσκοντες του Professional Diploma in Digital & Social Media;

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το Ισχυρό Χαρτί της KnowCrunch! Δεν αποτελείται από θεωρητικούς ή ακαδημαϊκούς του χώρου, αλλά από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς που εργάζονται σε επιτελικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες ή έχουν δημιουργήσει τις δικές τους επιχειρήσεις.

Είναι οι αρμοδιότεροι να εκπαιδεύσουν νέους επαγγελματίες και να δημιουργήσουν νέα στελέχη για την αγορά εργασίας, καθώς γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο, γνωρίζουν τα best practices και φυσικά έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν με το networking τους νέους digital superheroes!

Στο μεταξύ, η KnowCrunch εκπαιδεύει διαρκώς την ομάδα της σε νέους τρόπους και τεχνικές παράδοσης, ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ εισηγητών και φοιτητών. Ωστόσο, πιστεύω ότι πέρα και πάνω από τα παραπάνω βρίσκεται το πραγματικό ενδιαφέρον μας για τους φοιτητές μας: είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή, γνωρίζουμε τον καθένα ξεχωριστά, τους ενθαρρύνουμε και παρακολουθούμε την καριέρα τους σε βάθος χρόνου.

Ποια είναι η δομή των μαθημάτων; Ποιες θεματικές καλύπτονται;

Επιτυχία του Professional diploma in digital & social media είναι ότι έχει καταφέρει να καλύψει σχεδόν όλο το αντικείμενο του digital marketing, γι’ αυτό άλλωστε η απορρόφηση των φοιτητών μας από την αγορά εργασίας είναι τόσο απίστευτα εντυπωσιακή!

Η δομή των μαθημάτων του ακολουθεί βήμα προς βήμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας του χώρου. Στο συγκεκριμένο course μέσα από πρακτικές ασκήσεις και ρεαλιστικά παραδείγματα διδάσκουμε από τη δημιουργία και σωστή λειτουργία ενός website, το Search Engine Optimization, μέχρι τα social media και τα social networks.

Συνεχίζουμε αναλύοντας το social media marketing και advertising, κάνουμε practice στο content marketing, εμβαθύνουμε στο email και mobile marketing και αφού διδάσκουμε monitoring και reporting δημιουργούμε ένα Digital & Social Media Strategy, το οποίο μάλιστα παρουσιάζουμε στα μεγαλύτερα brands και agencies της Ελλάδας!

Ποιοι έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο course; Έχετε κάποιο feedback για το κατά πόσο έχουν βοηθηθεί από αυτό;

Υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, ιδιοκτήτες μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι που τολμούν «στροφή» στην καριέρα τους! Άτομα όλων των ηλικιών, με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο και επαγγελματικές εμπειρίες έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα το Diploma μας, όμως με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το ενδιαφέρον –που στη συνέχεια μετατρέπεται σε πάθος- για τον μαγικό κόσμο του digital!

Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βρει μία νέα θέση εργασίας, έχουν αλλάξει καριέρα ή έχουν βελτιώσει τις αποδόσεις των επιχειρήσεών τους. Είναι σημαντικό δε ότι οι απόφοιτοί μας, οι digital super heroes μας, προτιμώνται από τις εταιρείες που αναζητούν επαγγελματίες του χώρου λόγω της καλής φήμης του course μας. Και αυτό μας κάνει πολύ υπερήφανους!

Αλλά ας ακούσουμε καλύτερα τους ίδιους να μας πουν πώς επηρέασε τη ζωή τους το course. Δείτε εδώ τα testimonials τους!

Extra info!

Course duration:    136 hours | 10 Σεπτεμβρίου -20 ΔεκεμβρίουDates– Hours:         Δευτέρα, Τρίτη & 4 Τετάρτες

18:00-22:00 (4 hours)

Course‘s Venue:     Μέγαρο Μουσικής

25ης Μαρτίου & Παραλία

ΤΚ 54646

Ground floor, Room CR-1

 Final certification: KnowCrunch & Deree