Ένα ακόμη biscotto workshop με θέμα τα ψυχοσωματικά προβλήματα και το ρόλο της ψυχοθεραπείας στην αντιμετώπισή τους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Αυτό το workshop φιλοδοξεί να προσφέρει πληροφορίες και χρήσιμη γνώση ως προς τα ψυχοσωματικά προβλήματα που αφορούν πολλούς ανθρώπους και που συχνά είτε δεν αντιμετωπίζονται είτε χρονίζουν καταστρέφοντας τη ζωή.
Η Ημικρανία, η Υπέρταση, ο Υπερθυρεοειδισμός, η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, το Άσθμα, η Ελκώδης Κολίτιδα και το Πεπτικό Έλκος θεωρούντο παλαιότερα ως κλασσικά ψυχοσωματικά νοσήματα. Σήμερα υπάρχει διαστολή της έννοιας του ψυχοσωματικού σχεδόν για όλα τα προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένου και του Καρκίνου, ο οποίος, ως νόσημα, έχει πλούσια ψυχοσωματική παράδοση.
Η ψυχοθεραπεία στα Ψυχοσωματικά Νοσήματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και να συνεισφέρει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση ή και την ίαση τους. Παρ’ όλα αυτά σπάνια είναι στις προτεραιότητες της καθημερινής ιατρικής πρακτικής.
Έτσι οι άνθρωποι με ψυχοσωματικά νοσήματα συχνά ενβυθίζονται σε ποικίλες, πολλές φορές, βαριές και ατέρμονες, φαρμακευτικές αγωγές ή υποβάλλονται σε επεμβάσεις χωρίς αποτέλεσμα. Είναι οι ίδιοι που μπορούν να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση ή και την ίαση του προβλήματός τους αν ασχοληθούν με την επίδραση των ψυχικών-συναισθηματικών παραγόντων στην εμφάνιση και εξέλιξη του προβλήματός τους επιχειρώντας να αλλάξουν πολλές δυσλειτουργικές πλευρές της προσωπικότητας και κατ’ επέκταση της ζωής τους.
Στο workshop, ο ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής Ομάδας, Dr Γιάννης Νικολής, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης, θα προσεγγίσει το σημαντικό θέμα αναλύοντας το και δίνοντας χρήσιμες απαντήσεις στους συμμετέχοντες.

Παρουσίαση: Γιάννης Νικολής – Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής ομάδας – Δρ Αριστοτελείου  Θες/νίκης-Διευθ. Κέντρου Ψυχοθεραπείας & προσωπικής ανάπτυξης

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Πέμπτη 4 Απριλίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

workshop biscotto community