Μια εαρινή ξενάγηση στα μικρά κι ελάχιστα φυσικά καταφύγια της πόλης, εκεί όπου τα δέντρα διηγούνται ιστορίες του παρελθόντος και τα πουλιά ιστορίες του μέλλοντος, πάνω στα εναπομείναντα ίχνη των ρεμάτων της Θεσσαλονίκης. Τροπικοί εισβολείς, φτερωτοί άποικοι από την ανατολή και μια πρώιμη ”οικολογική” πρωτοβουλία της οθωμανικής διοίκησης, διαμόρφωσαν το σημερινό φυσικό τοπίο που επιβιώνει μέσα στις χαραμάδες του αστικού ιστού.

Στην περιήγησή μας θα δούμε και θ’ ακούσουμε αηδόνια, σταχτάρες και τσαλαπετεινούς, θα ψάξουμε το Gingko, ζωντανό απολίθωμα 250 εκ. ετών, και θα δώσουμε την ευκαιρία στα καραγάτσια, τις ζητιές και τις χαρτομουριές να μας αφηγηθούν ιστορίες για υγρά κεχριμπάρια, χειροποίητα χαρτιά, μεταξωτά λουλούδια και άλλα θαυμαστά πράγματα.

Η διαδρομή μας ξεκινά από το πάρκο του ΑΠΘ και ανεβαίνει προς το Επταπύργιο, μέσα από την Ευαγγελίστρια και την Άνω Πόλη.

Ξεναγοί – αναζητητές θα είναι η Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο Γιώργος Μπλιώνης.

Διοργανωτές: Βαρδάρης – Κέντρο Κοινωνικών Ιστορικών Μελετών Θεσσαλονίκης

info
Σάββατο 13 Μαΐου 2017
Σημείο συνάντησης: ΑΠΘ πύλη ΦΜΣ, ώρα 17.30
Η περιήγηση θα κρατήσει περίπου 2,5 ώρες. Φορέστε άνετα παπούτσια περπατήματος, πάρτε νεράκι για τη διαδρομή και αν έχετε κυάλια φέρτε τα μαζί σας!

Θέματα Δράσεις