Το Nori in story ξεκίνησε, το 2019, ως μία ιδέα από ανάγκη, όταν η αρχιτέκτονας-γραφίστρια Ίλια Μπαρμπούτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αναζητούσε minimal βρεφικά προϊόντα.

Η περιορισμένη ποικιλία στην αγορά την οδήγησε, μερικά χρόνια αργότερα, να σχεδιάσει τη δίκη της σειρά βρεφικών προϊόντων, η οποία δημιουργήθηκε με πολλή φαντασία και αγάπη προς τα παιδιά και τους νέους γονείς.

Το Nori in story διακρίνεται από αισθητική, ενώ περνάει και ένα σημαντικό μήνυμα που αφορά το περιβάλλον και την επόμενη μέρα του. Η ιστορία του λοιπόν, βασίζεται στη ζωή κάποιων ζώων που βρίσκονται υπό εξαφάνιση λόγω της κλιματικής κρίσης, εξού και οι κομμένες γραμμές που τα απεικονίζουν στα σχέδια της βρεφικής σειράς.

Οι πρωταγωνιστές του Nori in story

Η σχεδιάστρια μέσω της δημιουργικότητάς της ήθελε να προωθήσει την ευαισθητοποίηση των νέων γονιών για τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη για δράση. Στη βρεφική συλλογή θα γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές του Nori in story που είναι ο ελέφαντας, ο ιπποπόταμος, η φάλαινα, ο κροκόδειλος, η αρκούδα και ο γερανός της Μαντζουρίας. Σε κάθε κομμάτι της συλλογής ερχόμαστε πιο κοντά με την ιστορία του κάθε ζώου που βρίσκεται υπό εξαφάνιση και γι’αυτό του λείπουν «κομμάτια», και αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο στο περιβάλλον θα εξαφανιστούν τελείως.

Tα ζώα είναι τοποθετημένα σε μια γραμμή, που απεικονίζει το επίπεδο που βρίσκεται το φυσικό τους περιβάλλον και είναι αυτή η γραμμή που επηρεάζεται άμεσα, λόγω της κλιματικής κρίσης, οπότε και η ίδια τους η ύπαρξη.

Η ονομασία του brand και η ιστορία του

Το όνομα του brand προήλθε από όλη την ιστορία που υποστηρίζει. Nori in story = Nor I in story, δηλαδή η εξάλειψη του κάθε ζώου από την ιστορία αν συνεχίσουμε να δρούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο και όχι προστατευοντάς τα με τις καθημερινές συνήθειες, οι οποίες είναι περισσότερο σημαντικές απ’όσο νομίζουμε.

Όλη η βρεφική σειρά είναι χειροποίητη και κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τηρώντας όλους τους ηθικούς κανόνες. Κάθε προϊόν ανάλογα με το ζώο που απεικονίζει έρχεται με τη δίκη του ιστορία στο ταμπελάκι του, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βρεφικό δωμάτιο (zero waste!) ως χρηστικό διακοσμητικό.

Θα τα χαρακτηρίζαμε ως διαχρονικά μικρά έργα τέχνης που μπορούν να συνοδεύουν το παιδί και ως ενθύμια για μία ζωή!

Μάθε περισσότερα για το Nori In Story και κάνε τις αγορές σου στο norinstory.com

Nori instory | Πολυμέσα 

Website: norinstory.com
Facebook: Nori In Story 
Instagram: nori_in_story