Όποιος θέλει μπακαλιάρο σκορδαλιά, φέτος, θα πρέπει να προνοήσει λίγο νωρίτερα. Έτσι για να τηρήσετε το έθιμο, καλό είναι να προ-παραγγείλετε. Από που; Σας έχουμε προτάσεις. Για την ακρίβεια, πέντε προτάσεις με σύγχρονα ιχθυοπωλεία, γνωστά για την ποιότητα των προϊόντων τους, την ποικιλία αλλά και με ένα ακόμη στοιχείο. Εδώ, εκτός από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που θα αγοράσετε για να μαγειρέψετε, όπως επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε να σας τα ψήσουν ή να τα τηγανίσουν, ενώ σε κάποια από τα παρακάτω ιχθυοπωλεία υπάρχει και μενού με πιάτα ημέρας! Επομένως, μ’ ένα τηλεφώνημα, έτοιμος και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά μαζί με ό,τι άλλο θελήσετε να τον συνοδεύσετε!

Ιχθυοπωλείο Πσαράς 

Μητροπολίτου Γενναδίου 7, Άθωνος
2310232228

Ίσως σε παραξενέψει το όνομά του που γράφεται με «πσ» και όχι με «ψ», ωστόσο υπάρχει εξήγηση. Η τέταρτη, πλέον, γενιά ψαράδων θέλησε να κρατήσει την μνήμη του παππού Ζαχαρία, που το έγραφε έτσι, ζωντανή. Φρέσκο ψάρι, καθημερινά, όπως και θαλασσινά, που έρχονται την ίδια ημέρα στο σπίτι και ψημένα με μία χαμηλή πρόσθετη χρέωση.

Εν Θαλάσση Φρέσκο Ψάρι & Ψητό

17ης Νοέμβρη 53, Κωνσταντινοπολίτικα
2314040005

Οι ιχθυοπώλες που απαρτίζουν το Εν Θαλάσση, είναι 3ης γενιάς, με 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό που τους εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Η συνταγή της επιτυχίας τους είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Χρόνια εμπειρίας, εγγυημένη ποιότητα, κορυφαίες γεύσεις. Και εδώ θα βρείτε και μενού με ψητά ψάρια και θαλασσινά αλλά και μαγειρευτά θαλασσινών γεύσεων.

Μαρίνα Ιχθυοπωλείο – Ιχθυοταβέρνα

Αριστοτέλους 10, Ωραιόκαστρο
2310699035

Aποτελεί το πρώτο ιχθυοπωλείο που άρχισε να ψήνει, να τηγανίζει και να μαγειρεύει τα ψάρια του. Kαι θα καταλάβεις τι εννοώ. Στη «μαρίνα» θα συναντήσεις έναν 6μετρο πάγκο, γεμάτο με μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα ψάρια εποχής, τα οποία μπορείς να τα πάρεις είτε ωμά, αλλά πάντα καθαρισμένα, είτε ψητά ή τηγανισμένα.

Ιχθυοπωλείο Μηχανιώτης

Κωνσταντινουπόλεως 37, Κυβέλεια, Θεσσαλονίκη
2310844645

«Από τη Θάλασσα…στη σχάρα», αυτό είναι το μότο στο Ιχθυοπωλείο Μηχανιώτης και με λίγα λόγια μας δίνει το στίγμα της σύγχρονης εμπειρίας για τους φίλους του ψαριού και των θαλασσινών. Προϊόντα γνωστά για τη διατροφική τους αξία και πλέον, προσιτά σε όλους, αφού μπορείτε να τα επιλέξετε και να σας τα ψήσουν. Tο είδος που θα αγοράζατε, μπορείτε να το προμηθευτείτε μαγειρεμένο, με συνοδεία λαχανικών, πατάτας, σαλάτας από τις συνταγές που ετοιμάζει ο chef.

Ο Ψαράς της Οικογένειας

Λ. Παπανικολάου 42,Πεύκα
Τ: 2310675555
Νικολάου Πλαστήρα 53, Χαριλάου
Τ: 2310318800
Κ.Τούμπα: Ατλαντίδος 56
Τ: 2310930777

Είναι ένα από τα σύγχρονα ιχθυοπωλεία που σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε αισθητή την παρουσία του διαθέτοντας πλέον δύο καταστήματα, ένα στην περιοχή Χαριλάου και ένα στα Πεύκα. Ο «Ψαράς της Οικογένειας», όπως λέει και το όνομά του, φροντίζει να έχουμε στο σπίτι, μικροί και μεγάλοι, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, όπως αρέσει στον καθένα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα είναι στη διάθεσή σας, είτε νωπά και καθαρισμένα, είτε μαγειρεμένα, ψητά ή τηγανητά, με μία μικρή χρέωση. Οι έμπειροι ιχθυοπώλες και ο chef με τους μάγειρές του, φροντίζουν καθημερινά για την ποιότητα και το άψογο μαγείρεμα των επιλογών σας.