Είναι όμορφο όταν κάποιες γεύσεις έρχονται στα πιάτα μας ελάχιστα πειραγμένες, παραδοσιακές, χωρίς γαστρονομικές φανφάρες και ακόμα πιο όμορφοι οι χώροι που το εξασφαλίζουν αυτό. Το ιχθυοπωλείο «Πσαράς», στην καρδιά της Άθωνος, είναι ένας τέτοιος χώρος.

Ίσως σε παραξενέψει το όνομά του που γράφεται με «πσ» και όχι με «ψ», ωστόσο υπάρχει εξήγηση. Η τέταρτη, πλέον, γενιά ψαράδων θέλησε να κρατήσει την μνήμη του παππού Ζαχαρία, που το έγραφε έτσι, ζωντανή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που μπορεί να μην είχε τις γνώσεις, αλλά έκανε αυτή τη δουλειά με αγάπη και μεράκι. Και αυτό ήθελαν να το διατηρήσουν αναλλοίωτο στον χρόνο.

Τι θα σου προσφέρουν

Στο ιχθυοπωλείο «Πσαράς», ζωντανό από το 2014, θα σου προσφέρουν τα πιο φρέσκα και ποιοτικά ψάρια. Χρόνια τώρα, βρέξει χιονίσει, μικρά καΐκια βγαίνουν καθημερινά στα πέλαγα και με σεβασμό στη φύση φέρνουν για σένα, αυτό που θα τους δώσει η θάλασσα την εκάστοτε στιγμή. Γι’αυτό θα απολαύσεις μόνο ψάρια εποχής, που μοσχοβολάν αλμύρα. Αγαπάνε ιδιαίτερα τα πελαγίσια ψάρια, στα οποία και ειδικεύονται, και δεν δουλεύουν καθόλου ψάρια εισαγωγής και σολομό.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι η παροχή ψησίματος. Συγκεκριμένα, με 3 ευρώ το κιλό, το ψάρι ζυγίζεται, καθαρίζεται και ψήνεται, στην ώρα που το επιθυμείς, έτοιμο και μυρωδάτο, για να το απολαύσεις στο σπίτι σου. Δεν θα βρεις σε αυτούς μαγειρευτά πιάτα.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη μοναδική ψαρόσουπα κακαβιά, με πεντανόστιμα βιολογικά λαχανικά. Η μυρωδιά και η ξεχωριστή της γεύση θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Υψηλή ποιότητα σε ό,τι χρησιμοποιούν

Όλα τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας που θα δοκιμάσεις στον «Πσαρά» προμηθεύονται αποκλειστικά από τα ιχθυοτροφεία της Ολυμπιάδος. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν για να ψήσουν τα ψάρια σου είναι ολόφρεσκα, άλφα ποιότητας, αγνά, βιολογικά και από τον ελληνικό τόπο. Δεν προτιμάνε το αλουμίνιο στα κουτιά που συσκευάζουν τα ψάρια, γιατί το θεωρούν επιβλαβές για την υγεία. Εξάλλου, όλα αυτά θα τα καταλάβεις με μια επίσκεψη στον χώρο τους.

Οι τιμές τους ανταποκρίνονται στην υψηλή ποιότητα των ψαριών που προσφέρουν και ρυθμίζονται με βάση την ποιότητα που υπάρχει. Τα ψάρια τους μπορούν να έρθουν και στον χώρο σου, καθώς διαθέτουν και υπηρεσία delivery. Θα έχεις και ένα γλυκό δώρο με κάθε σου παραγγελία!

Να επισκεφτείς, λοιπόν, τον «Πσαρά» για να κάνεις ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, τότε που το φαγητό που σου προσέφεραν ήταν λιτό, αυθεντικό και αγνό.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Μητροπολίτου Γενναδίου 7, Άθωνος

Τηλέφωνο
2310232228

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ biscotto MEMBERS CARD

biscotto members card
έκπτωση-παροχή

  • Έκπτωση 20% στον τελικό λογαριασμό από Δευτέρα έως Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων παραγγελιών delivery. Ισχύει για 1 έως 8 άτομα με την επίδειξη της κάρτας κατά την παραγγελία. Εξαιρούνται από την έκπτωση ειδικές προσφορές της επιχείρησης.
20%