Στην ανάρτηση αυτή θα σου γνωρίσω την Πέννα, την Φέτη, την Άρτεμις, την Ελιά. Τα Δρένια. Ή αν τα προτιμάς, Γαϊδουρονήσια. Αμμώδεις παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, καμία υποδομή, πέρα από την ταβέρνα που διαθέτει και ορισμένες ομπρέλες στο μεγαλύτερο από τα νησιά, τα Δρένια, και απόλυτη θέα προς τον Άθωνα.

Τα Δρένια, είναι επισκέψιμα, με τρεις τρόπους. Είτε με το ολόδικό σας σκάφος (ή γιοτ για τους χάι κλας αναγνώστες μας), είτε με βάρκες από την Αμμουλιανή που στέκεται ακριβώς δίπλα τους, είτε τέλος με σκάφος από την Ουρανούπολη, ακριβώς απέναντι. Τέλος όμως τα λόγια, ακολουθούν φωτογραφίες, για τους δύσπιστους:

Οι λευκές κουκίδες που πρακτικά αιωρούνται στα νερά της Χαλκιδικής, δείχνουν πως είτε έχετε αργήσει να τα επισκεφτείτε ενώ άλλοι τα ξέρουν προ πολλού, είτε δουλεύετε ακόμη. Στην δεύτερη περίπτωση, σας ζητάμε μια μικρή συγνώμη.
Θυμηθείτε πως ιούλιο και Αύγουστο, παίζει λίγη κίνηση στην περιοχή. Ωστόσο πρόκειται για ένα ιδαιτέρως δροσερό μποτιλιάρισμα.
Το σύνολο των νησιών από ψηλά, που σε μια φωτογραφία και μόνο, αποδεικνύει πως στα Γαϊδουρονήσια μπορείς να συναντήσεις τα πάντα. Βλάστηση, βραχώδεις ακτές, ακρογιάλια με άμμο, και ερημικές εκτάσεις.
Στιγμιότυπο στα Δρένια, σε μια φωτογραφία του επικού Γιάννη Ψαθά, Aerial Photography Greece, littleplanet.gr.

Η Γαλάζια Λίμνη της Χαλκιδικής

Θα ακούσεις να τα λένε και «Γαλάζια Λίμνη» της Χαλκιδικής, επηρεασμένοι από το κλασικό αμερικάνικο χαζορομάντζο που γυρίστηκε, μάλλον στον παράδεισο (Τα Δρένια είχαν αποκλειστεί ως προορισμός γυρίσματος μάλλον γιατί ΔΕΝ έχουν καρχαρίες που χρειάζονταν για συγκεκριμένη σκηνή).

Το βίντεο που ακολουθεί, είναι καθηλωτικό. Άρα full screen, άραξε πίσω, κι ετοίμασε μαγιό:

Υ.Γ. Το μόνο μέρος που μπορεί να κοντράρει με αξιώσεις τα Δρένια είναι τα Λιχαδονήσια, ένας εξωτικός προορισμός στην κορυφή της Εύβοιας, με τα οποία θα ασχοληθούμε σε άλλη μας ανάρτηση…: