Σε μια απόμερη γειτονιά πίσω από την Αχεροποίητο θα συναντήσεις ένα παρεΐστικο στέκι με τα πιο νόστιμα θαλασσινά, την Μούργα. Ο νεαρός σεφ, Γιάννης  Λουκάκης, δημιουργεί μια ελληνική κουζίνα που εστιάζει στο ψάρι με αρώματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες του, την Κρήτη και τον Πόντο. Μάλιστα, τιμήθηκε και με το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018».

Ο χώρος

Το «αναρχοαυτόνομο» στύλ του, το παλιακό μωσαϊκό στο δάπεδο και οι τοίχοι βαμμένοι σε παστέλ διακριτικά χρώματα δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Την προσοχή σου θα τραβήξουν οι έξοχες φωτογραφίες στους τοίχους, πάνω σε καμβά του Νίκου Βαβδινούδη και η επιγραφή: «εδώ μας νοιάζει πάνω απ΄ όλα η γεύση».

Το μενού

Το μενού αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα και κάθε εποχή, ανάλογα με τα φρέσκα προϊόντα που βρίσκουν στις βιολογικές λαϊκές αγορές ή ανάλογα με τα θαλασσινά που τους προμηθεύουν οι ψαράδες τους. Τα προϊόντα διαλέγονται προσεκτικά από κάθε σημείο της Ελλάδας. Όσο για την winelist, αυτή αφορά αποκλειστικά ελληνικούς αμπελώνες, με έμφαση στα βιολογικά κτήματα.

Ένας χώρος για καλοφαγάδες που θα σου μείνει αξέχαστος.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Χριστοπούλου 12

Ώρες λειτουργίας
Δευ – Παρ: 14:00 – 00:00