Στους ρυθμούς της 82ης ΔΕΘ ζει η Θεσσαλονίκη και όλη η χώρα, καθώς ξετυλίγεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών της μεγαλύτερης ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας.

Με το εισιτήριο της έκθεσης στις 21:30 οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον γνωστό καλλιτέχνη, στην μουσική σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Η έκθεση, πέραν του έντονου επιχειρηματικού χαρακτήρα της, είναι ιδιαίτερα πλούσια στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Η Κίνα ως Τιμώμενη Χώρα δεσπόζει εκθεσιακά με μία από τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές στην ιστορία της ΔΕΘ, καταλαμβάνοντας όλο το περίπτερο 13 με 167 επιχειρήσεις και φορείς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας, πραγματοποιείται σήμερα από το πρωί το Greek-Chinese Cooperation Forum με θέμα «New Silk Road», που αποτελεί μία συνδιοργάνωση με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη σήμερα από τις 14:00-18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» ο φορέας China Council For The Promotion of International Trade διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Coal Green Mining, Coal-Fired Power, Clean Energy and new Energy Technology forum».

Αύριο από τις 09:00-16:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λάβει χώρα το Greek-Eurasian Economic Forum με θέμα: “A New Bridge for Cooperation & Development”, που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Enterprise Greece του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή (Eurasian Economic Commission) και το Roscongress Foundation.

Η Κινέζικη συμμετοχή έχει όμως και πολιτιστικό κομμάτι, καθώς από τις 19:30-20:00 στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe) μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Στο πεδίο της ενέργειας ο φορέας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πραγματοποιεί σήμερα από τις 17:00-20:00 εκδήλωση («Regulatory Energy Forum») στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Η 82η ΔΕΘ έχει και εκτεταμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην ενότητα Akademia, η οποία εστιάζει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Στο περίπτερο 14 η Akademia περιλαμβάνει σήμερα τις εξής εκδηλώσεις:

  • #JobDay «Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος», Χρύσα Δότσα, Events Coordinator, skywalker.gr από τις 11:00-13:30.
  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο «Αλλάζοντας το τοπίο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», παρουσίαση από τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Γιώργο Ανδρουλάκη από τις 14:00–15:00.
  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: «Σπουδές εξ Αποστάσεως στις Θετικές Επιστήμες και την Τεχνολογία», παρουσίαση από τον Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, Κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και «Η Συμβολή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: Προγράμματα Σπουδών και Καινοτόμες Δράσεις», παρουσίαση από τον Καθηγητή Αθανάσιο Μιχιώτη, Κοσμήτορα Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από τις 15:30–16:30.
  • Εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Τα μόρια της ζωής». Ερευνητές του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν αλλά και θα εξηγήσουν με διαδραστικά πειράματα τα μόρια της ζωής από τις 17:00–18:00.
  • Ο Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης παρουσιάζει την δραστηριότητά της Σχολής από τις 18:30–19:30.
  • Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τις 20:00-21:00 διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική: 20 Χρόνια Εμπειρία». Συντονίζει ο κ. Αυγουστίνος Δημητράς, Αν. Καθηγητής ΕΑΠ. Συμμετέχουν οι: Κων/νος Καρφάκης, Καθηγητής, Παν/μιο Μακεδονίας, Χαράλαμπος Σπαθής, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Παν/μιο, Κυριακή Κοσμίδου, Αν. Καθηγήτρια, Αριστοτέλειο Παν/μιο και Δημήτριος Κουσενίδης, Αν. Καθηγητής, Αριστοτέλειο Παν/μιο.

Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και Ανάπτυξη: Οι πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων» από τις 12:00-14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Για τους μικρούς φίλους της έκθεσης στο πάρκο του Κτιρίου Διοίκησης της ΔΕΘ στις 18:00 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας παρουσιάζει το διαδραστικό παιδικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα «Όταν η Στελίτσα συνάντησε τον φλίκ» (κείμενα Δ. Χαλκιά, Παραγωγή Τεχνόκοσμος θεατρικές παραγωγές).

Τέλος, σήμερα στις 14:00 το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 3 (stand 20).

Το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας της ΔΕΘ είναι 10:00 με 22:00.

Την 82η ΔΕΘ στηρίζει πλειάδα χορηγών και συνεργατών:

Η QATAR, Επίσημος Αερομεταφορέας της 82ης ΔΕΘ, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα, η Γιαννίρης ΑΕ, με τα Peugeot να είναι τα Επίσημα Αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ, η Nestle Ελλάς, η Μαλαματίνα, χορηγός των συναυλιών, η εταιρεία «Λιμουζίνες Greece Vips», Χορηγός Μετακινήσεων των συναυλιών, τα ξενοδοχεία Μediterranean & Grand Hotel Palace του Ομίλου Luxury Hotels, Επίσημα Ξενοδοχεία των συναυλιών, η εταιρεία Σαμιωτάκης, χορηγός catering των συναυλιών, οι Singular Logic, MLS και Icap και οι Χορηγοί Επικοινωνίας.