Η εστιατορική Θεσσαλονίκη έχει πολλά να προτείνει στο ιστορικό κέντρο της, ωστόσο, ανέκαθεν φημιζόταν για τα απόκεντρα διαμαντάκια της. Είχαμε χρόνια να δοκιμάσουμε κάτι ξεχωριστό στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης, μέχρι που ένα κάλεσμα μας έφερε στο Πανόραμα και στο νέο project ιδιοκτησίας οικ. Ακτσαλή ονόματι Kai.ros

Γράφει η Κατερίνα Ευσταθιάδου

Καιρός για αλλαγές στην περιοχή του Πανοράματος και για μια νέα πρόταση στην πόλη μας εξήγησε ο Δημήτρης Ακτσαλής όταν ζητήσαμε διευκρινίσεις για το όνομα στην ταμπέλα.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση με προσεγμένη αισθητική

Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος προδιαθέτει για καταστάσεις ιδιαίτερες. Αρχικά, εντυπωσιάζεσαι από την εξωτερική αυλή που διασχίζεις για να σε οδηγήσει στο εσωτερικό. Εμείς το επισκεφθήκαμε Ιανουάριο, 2 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του το Νοέμβριο και φαντασιωθήκαμε αμέσως καλοκαιρινά βραδάκια στον καλόγουστο και κοσμοπολίτικο εξωτερικό του χώρο.

Στο εσωτερικό επικρατεί μια άνετη ατμόσφαιρα είτε θέλεις να απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα είτε θέλεις να ανοίξεις μία φιάλη κρασί είτε να πιεις σκληρό ποτό και cocktails παρέα με συνοδευτικά πιάτα. Easy ακούσματα και όμορφα έπιπλα και σερβίτσια ολοκληρώνουν τη φινετσάτη και παράλληλα οικεία αίσθηση.

Και πάμε στο μενού

Την κουζίνα του Kai.ros έστησε και επιμελείται ο Ανδρεάς Μπασιάκος ένας ταλαντούχος νέος σεφ, από εκείνους που ξέρουν να δημιουργούν εντυπωσιακά πιάτα με έντονα στοιχεία έκπληξης, που ψάχνεται και πειραματίζεται δημιουργικά, καταφέρνοντας παράλληλα να διατηρήσει μια σεμνότητα και ευγένεια που τον κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό στα μάτια μας.

Μιλήσαμε μαζί του και προσωπικά έμεινα εντυπωσιασμένη με το πόσο ενημερωμένος, οργανωτικός, και δημιουργικός μπορεί να είναι παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι στα 20s του και καταφέρνει να κουμαντάρει μία κουζίνα υψηλών απαιτήσεων προμηθεύοντας τα αμπάρια της με άριστης ποιότητας υλικά και γεμίζοντας τα πιάτα μας με γεύσεις οικείες αλλά παράλληλα με απροσδόκητους συνδυασμούς που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο. Όλα τα πιάτα έχουν την απαραίτητη φαντασία και προσεγμένη εμφάνιση που σε κάνουν να νιώθεις ότι τρως “κάπου καλά” χωρίς όμως τις απαγορευτικές τιμές που θα περίμενες βλέποντας τι περιλαμβάνει το μενού.

Μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε

 

Το ιδανικό κλείσιμο ενός υπέροχου γεύματος

Στο επιδόρπιο ο Ανδρέας μας γονάτισε με λουκουμά bao γεμισμένο με κρέμα Πανοράματος, πιάτο που αξίζει να κάνεις τη διαδρομή προς το Πανόραμα μόνο και μόνο για να το δοκιμάσεις. Εξαιρετική και η σοκολατένια πρόταση.   

Σε γενικές γραμμές στο Kai.Ros θα φας πολύ καλά, θα πιεις εξαιρετικά, θα διασκεδάσεις, θα επικοινωνήσεις πολύ καλά με το προσωπικό, θα εντυπωσιαστείς από την σχέση ποιότητας τιμής, γενικά θα περάσεις άψογα. Το βάζουμε σίγουρα στις προτάσεις μας.