Ένα ακόμη workshop με θέμα την ψυχοθεραπεία των διαταραχών διάθεσης και κατάθλιψης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Η κατάθλιψη ανήκει σ’ ένα «φάσμα» διαταραχών που ονομάζονται «Διαταραχές της Διάθεσης» οι οποίες εμφανίζονται πολύ συχνά. Στον Γενικό Πληθυσμό περισσότεροι από το 15-20% εμφανίζουν κάποια Καταθλιπτική Διαταραχή ή Διαταραχή της Διάθεσης γενικότερα. Φυσικά δεν υπάρχει μόνο μια μορφή κατάθλιψης και η βαρύτητα των διαφόρων διαγνώσεων ποικίλει. Μια βαριά Κατάθλιψη, ένα «Μείζον Καταθλιπτικό Επεισόδιο» ουσιαστικά εξουθενώνει και «ισοπεδώνει» τον πάσχοντα. Η νευρωσική Κατάθλιψη, η Δυσθυμία όπως ονομάζεται σήμερα, είναι συχνά η καθημερινή δυστυχία πολλών ανθρώπων που η ζωή τους κινείται «πιεσμένα»,  δυσάρεστα, σκληρά και χωρίς ικανοποιήσεις.

Συνήθως η βοήθεια (η θεραπεία) που αρχίζουν είναι φαρμακευτική αγωγή. Τα φάρμακα αρκετές φορές βοηθούν, αλλά ποτέ δεν αλλάζουν τα δυσάρεστα και πικρά συναισθήματα που προκάλεσαν διάφορες τραυματικές εμπειρίες και που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Σημαντικό θέμα στην ψυχοθεραπεία της Κατάθλιψης είναι και η έκφραση των δυσάρεστων απωθημένων συναισθημάτων. Οριστικό τέλος στην κατάθλιψη έρχεται όταν επιχειρούνται και πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στους τρόπους λειτουργίας της προσωπικότητας, στις στάσεις ζωής, τις συμπεριφορές αλλά και κυρίως δια της «κάλυψης» των «κενών» που έχει ένα άτομο.

Το κόστος για τον ίδιο, για τη ζωή του αλλά και τους γύρω του θα είναι αναμφίβολα απολύτως πανάκριβο… και η ζωή είναι μόνο μια φορά…

Παρουσίαση: Γιάννης Νικολής – Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής ομάδας – Δρ Αριστοτελείου  Θες/νίκης – Διευθυντής  του  Ινστιτούτου  Ψυχοθεραπείας & προσωπικής ανάπτυξης.

Ιnfo
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Πέμπτη 13 Ιουνίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη

* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
workshop biscotto community