Ένα ακόμη biscotto workshop με θέμα τη σωματική, πνευματική και ψυχολογική υγεία ως παράγοντα επιχειρηματικής επιτυχίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Health is Wealth… Η Υγεία είναι Ευμάρεια! Όσο υγιέστερο είναι το όραμά σου τόσο καλύτερη είναι η ζωή σου!
Αυτό που ιστορικά βιώνουμε δεν είναι μια πολιτική, οικονομική ή περιβαλλοντική κρίση, αλλά μια κρίση αξιών, ποιότητας ιδεών.
Πρέπει να μάθουμε να εναρμονίζουμε τα αντίθετα, με στόχο να αλλάξουμε τον εξωτερικό κόσμο μέσα από την αλλαγή των ενδότερων καταστάσεων.
Η έμφαση στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στην εσωτερική ομορφιά μπορούν να επιτρέψουν σε ένα άτομο, μια επιχείρηση ή μια χώρα να προσπεράσει ανώδυνα δύσκολες στιγμές όπως αυτές που ζούμε. Όσο υγιέστερες οι ιδέες σου, τόσο πιο πλούσια η ζωή σου και ο κόσμος γύρω σου.
Ένα άτομο ή μία επιχείρηση αποτυγχάνει, όταν ασχολείται μόνο με την ποσότητα ή την οικονομική δύναμη. Ένα άτομο, ένας οργανισμός ή μια χώρα αναπτύσσεται όταν προσανατολίζεται στην ποιότητα και τις αξίες των ανθρώπων που απασχολεί. Κάθε εταιρεία ή όμιλος πρέπει να γίνει ένα σχολείο ύπαρξης – ένα σχολείο ευθύνης.
Η οικονομία μιας χώρας, η ευμάρειά της, είναι ευθέως αντίστοιχη ποσοστιαία προς τον αριθμό των φωτεινών ατόμων που διαβιούν σε αυτή τη χώρα. Υγιή, ακέραια, ολοκληρωμένα άτομα.
Υγεία και Ευμάρεια είναι ένα
Για να είσαι πλούσιος και για να μείνεις πλούσιος, πράγμα που είναι εκ γενετής δικαίωμα κάθε ανθρώπου, πρέπει να είσαι υγιής. Αυτή η ευμάρεια πρέπει να είναι η θεραπεία στην ψυχολογία του ανθρώπου. Αυτό που μας διαφεύγει είναι το όραμα ενός ανθρώπου ως αυτοτέλεια, ως σύνολο. Μια επαρκή αναλογία από ονειροπόλους, ευφάνταστους ανθρώπους και ονειροπόλους ηγέτες είναι αναγκαία για την υγεία της οικονομίας και της κοινωνίας σας.
Φόβος και Επιχειρηματικότητα
Έρευνα του ΙΟΒΕ υπογραμμίζει ότι 7 στους 10 Έλληνες φοβούνται να επιχειρήσουν. Ο φόβος για την επιχειρηματική αποτυχία είναι ισχυρότερος στη χώρα μας από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.Η κρίση και η ανασφάλεια της ελληνικής οικονομίας επιτείνει το συναίσθημα του φόβου, το οποίο ωστόσο προϋπήρχε της κρίσης ακόμη και στις καλές εποχές.
Αν και ο φόβος είναι μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού που προκαλείται αυθόρμητα και λειτουργεί ως μηχανισμός επιβίωσης και προστασίας, γίνεται… εχθρός μας όταν μετατρέπεται σε φοβία. Στη φοβία παρόλο που δεν υπάρχει αντικειμενικός, πραγματικός κίνδυνος, το άτομο αντιδράει σαν να απειλείται.
Οι 5 «θανάσιμοι» φόβοι για την επιχειρηματικότητα είναι: Ο φόβος του λάθους, της αποτυχίας, της υπερβολικής πίεσης, της απόρριψης και του άγνωστου.
Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε απαντήσεις και να τιθασεύουμε τους φόβους μας, ώστε να προχωρούμε προς την υλοποίηση της επιχειρηματικής μας ιδέας. Κι ας κάνουμε λάθος κι ας αποτύχουμε.
Τελικά αποτυχία και δράση πάνε μαζί. Μόνο όποιος δεν πράττει, δεν αποτυγχάνει.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Γκαρέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού «Απεξάρτηση»
Κλέαρχος Πρωτοπαπάς Καραντάνης, γενικός διευθυντής της Health Marketing, Υπηρεσίες Ιατρικού Marketing

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Δευτέρα 14 Μαΐου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

workshop biscotto community