Κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγο κορωναϊού, καλούμαστε να γίνουμε όλο και πιο δημιουργικοί για να γεμίσουμε το 24ωρό μας δημιουργικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε χρειάζεται να στερηθούμε κάποιες αγαπημένες μας συνήθειες, όπως το γυμναστήριο. Αλλά ακόμη κι αν δεν είμαστε fit τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, γιατί να διατηρήσουμε ψηλά και τη διάθεσή μας, αλλά και την υγεία μας.

Βίντεο με γυμναστική για όλα τα γούστα και επίπεδα

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, κανάλια στο youtube που θα κάνουν την καθημερινή σας εκγύμναση αγαπημένη συνήθεια κατά την περίοδο του εγκλεισμού αλλά και μετά, καθώς θα διαπιστώσετε ότι το να κάνετε γυμναστική στο σπίτι είναι τόσο εύκολο, δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου εξοπλισμό και δε σας τρώει χρόνο. Ό,τι mood και να έχετε θα βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει. Υπάρχουν βίντεο με έντονα προγράμματα, προγράμματα αρχαρίων, ενώ θα συναντήσετε όλους σχεδόν τους δημοφιλείς τύπους γυμναστικής που κυκλοφορούν: Αερόβια, yoga, pilates, tabata, High-intensity interval training, πυγμαχία, ζούμπα, γυμναστική με χορογραφία λάτιν ή χιπ χοπ κ.ά. Παρακάτω ξεχωρίσαμε μερικά αγαπημένα μας κανάλια.

Popsugar Fitness

Στο Popsugar Fitness το ξεχωρίσαμε για τη φρεσκάδα την απλότητα και την ποικιλία των ασκήσεων που προτείνει. Τα free videos του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνικών εκγύμνασης με 30λεπτα workouts κυρίως που θα σας βοηθήσουν να μπείτε σε πρόγραμμα. Ένα πολύ δημοφιλές κανάλι με εκατομμύρια subscribers.

Yoga with Adriene

Αν μιλήσουμε για YouTube-yoga, ένα από τα πρώτα ονόματα που μας έρχεται στο νου είναι η Adriene. Το κανάλι της έχει 6,5 εκατομμύρια subscribers που γοητεύτηκαν από την ήρεμη φωνή της και τον τρόπο που εξηγεί τις κινήσεις. Μαζί της θα αγαπήσετε τη yoga.

Boho Beautiful

H Boho Beautiful ταξιδεύει μαζί με τον φίλο της και τους τους 1,3 εκατομμύρια subscribers σε διάφορα μέρη του κόσμου, προτείνοντας ένα πιο εναλλακτικό lifestyle. Yoga, ταξίδια, Veganism, healthy συνταγές, Pilates/Fitness, δημιουργούν το θετικό περιεχόμενο που χρειάζεσαι ακριβώς  αυτές τις μέρες για να νιώσεις καλύτερα.

Homefitness.gr

Αυτό το Homefitness.gr μιλά ελληνικά! Στην περιγραφή του αναφέρει ότι είναι το πρώτο online γυμναστήριο στην Ελλάδα, που έχει τη δυνατότητα να σου προσφέρει ολοκληρωμένη προπόνηση, στα πρότυπα του personal training. Τα βίντεό τους έχουν ωραία ενέργεια και αναλυτική καθοδήγηση για ασφαλείς και κατανοητές ασκήσεις.

Ψάχνεις ένα άτομο να σου φτιάχνει τη διάθεση ενώ θα γυμνάζεσαι; Αυτή είναι Κάσι Χο του blogilates, η γυμνάστρια που θα σε βάλει σε σειρά και θα σε πωρώσει. Διαθέτει ολοκληρωμένα προγράμματα πολλών ημερών, έχει προγράμματα διασήμων (τρέμε Κιμ Καρντάσιαν), εκγύμναση συγκεκριμένων σημείων και πολλά άλλα. Με κοντά 5εκ. ακολούθους, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο  με τα 10-20λεπτα προγράμματά της.

HASfit

Κάντε γυμναστική μαζί στο σπίτι! Το HASfit (Heart And Soul fit) προσφέρει στην ενδυνάμωση και το «στέγνωμα» του σώματος. Αρκεί να έχεις βαράκια στο σπίτι για να το παρακολουθήσεις και να πετύχεις τους στόχους σου. Περιλαμβάνει και ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής από 30 έως 90 μέρες που περιλαμβάνουν προγραμματισμό γευμάτων και συμβουλές, σαν να έχεις ένα personal trainer και έναν διαιτολόγο στο σπίτι σου. Πραγματικά χρήσιμο! Συμφωνούν οι περίπου 1,3εκ χρήστες του.

Cover Photo by Rawan Yasser on Unsplash