Οι interior designers μοιράζονται τα σημαντικά οφέλη του Slow Decorating, εξηγώντας τι ακριβώς είναι και πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε τη διαχρονική αυτή διακοσμητική τάση μες στο σπίτι μας.

Οι τάσεις φεύγουν κι επιστρέφουν και τα πιο κομψά σπίτια τις φιλοξενούν για αρκετά χρόνια. Ανάμεσά τους, πρωτοστατεί εκείνη που σε προτρέπει να διακοσμήσεις το σπίτι σου οικολογικά και συνειδητοποιημένα και δεν είναι άλλη από το Slow Decorating.

Η «αργή διακόσμηση» είναι ένα ολόκληρο αντικείμενο μελέτης στον χώρο του interior design που αντιστέκεται στους σύγχρονους όρους της «ευκολίας» και της «υπερκατανάλωσης». Προωθεί τη χρήση περισσότερων φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών όπως και επαναχρησιμοποιούμενων επίπλων για μια πιο οικολογική διακόσμηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα μια πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική.

O χώρος μας μέσω της πιο βιώσιμης τάσης, φέρει μοναδική ταυτότητα αφού κάθε έπιπλο είναι προσεκτικά επιλεγμένο και σύμφωνα με τις ανάγκες μας χωρίς καμία βιασύνη. Έτσι, αφιερώνεις όλο τον απαραίτητο χρόνο για να γίνει όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι χωρίς να μιμείσαι το γούστο και τις προτιμήσεις των άλλων.

Αν θες να εντάξεις τη διαχρονική και οικολογική τάση στο προσωπικό σου καταφύγιο, μπορείς να ανανεώσεις παλιά κομμάτια ή να επιλέξεις μικρά και μεγάλα αντικείμενα που είναι προϊόντα ανακύκλωσης.

Όλη αυτή η διαδικασία δεν γίνεται αστραπή αλλά σε αφήνει να κερδίσεις τον πολύτιμο χρόνο που χρειάζεσαι προκειμένου να ανακαλύψεις κάθε πραγματική ανάγκη που έχει το προσωπικό σου καταφύγιο. Έτσι, μπορείς να καταλήξεις πιο διεξοδικά και με περισσότερη σύνεση στα αντικείμενα που χρειάζεσαι χωρίς να προχωρήσεις σε παρορμητικές αγορές.

Το Slow Decorating είναι ακριβώς αυτό που ορίζει το όνομά του. Δίνει χώρο και χρόνο στην αισθητική και την οικολογική σου συνείδηση για να σκεφτείς ποιες θα είναι οι ανάγκες σου σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να ολοκληρώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου με το που μπεις σε αυτό.

Μπορείς να παρατηρήσεις ενδελεχώς τι ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον οπότε αξιοποίησε την ευκαιρία που σου δίνεται για να ανακαλύψεις τα έπιπλα, τα οποία αξίζει να φιλοξενήσεις κοντά σου για μια ζωή.

Κάνε focus στα χειροποίητα ή στα παλιά συντηρημένα, αν φυσικά εναρμονίζονται με το γούστο σου και δημιούργησε ένα οικολογικό dream house!

Πηγή: jenny.gr